Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton wil 'inspirerend' Mercedes terugbetalen in Singapore

Charles Leclerc pakt in Singapore poleposition. Lewis Hamilton greep net mis en klokte de derde tijd, zijn beste resultaat tot nu toe dit seizoen. Hij kijkt aan de ene kant terug tevreden terug, maar is aan de andere kant wel wat gefrustreerd.

De slotminuten van de kwalificatie in Singapore waren op zijn zachtst gezegd erg spannend. Charles Leclerc wist uiteindelijk poleposition te pakken, maar het scheelde heel weinig of Sergio Perez of Lewis Hamilton had de eerste startpositie gepakt. Hamilton klokte de derde tijd en zat slechts vijf honderdsten boven de tijd van Leclerc. De Brit maakte in zijn ronde een kleine fout die hem misschien wel zijn eerste poleposition van het seizoen heeft gekost. Hoewel hij tevreden is met het resultaat, frustreerde het hem toch wel. "We zaten erg dichtbij elkaar", zo begint Hamilton zijn verhaal na de kwalificatie. "De auto voelde een stuk beter aan vandaag. Het was een erg goede sessie. Het is uiteindelijk moeilijk om die perfecte ronde te rijden. Maar om zo dicht op elkaar in de top drie te zitten is nog steeds geweldig." "Ik dacht misschien is dit het moment om eindelijk te kunnen vechten voor de eerste startrij of poleposition, dus ik gaf alles. Maar voor ons allen waren de omstandigheden erg lastig. Zij hadden moeite met bocht 13. Voor mij was het bocht 16 waar ik veel moeite mee had en wat tijd verloor. Ik had een overstuurmomentje en ging een beetje wijd. Dat is natuurlijk frustrerend."

Hamilton hoopt op betere strategie dan Red Bull

Mercedes lijkt langzaam maar zeker een comeback te maken nadat ze een moeilijke start van het seizoen hadden. Hamilton looft het team vanwege haar doorzettingsvermogen en wil hen graag een wederdienst bewijzen: de race winnen. "Het was een lastig begin van het seizoen. Iedereen heeft hard gewerkt, bleef positief en ze gaven nooit op. Dus het is inspirerend om te zien wat het team doet. Ik wil een goed resultaat voor hen behalen om hen daarmee terug te betalen. "Laten we hopen dat we wat kunnen doen in de race. Het is moeilijk om in te halen, maar misschien hebben we een betere strategie dan deze jongens (Perez en Leclerc, red.)."

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein