Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton wil 'inspirerend' Mercedes terugbetalen in Singapore

Charles Leclerc pakt in Singapore poleposition. Lewis Hamilton greep net mis en klokte de derde tijd, zijn beste resultaat tot nu toe dit seizoen. Hij kijkt aan de ene kant terug tevreden terug, maar is aan de andere kant wel wat gefrustreerd.

Hamilton Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De slotminuten van de kwalificatie in Singapore waren op zijn zachtst gezegd erg spannend. Charles Leclerc wist uiteindelijk poleposition te pakken, maar het scheelde heel weinig of Sergio Perez of Lewis Hamilton had de eerste startpositie gepakt.

Hamilton klokte de derde tijd en zat slechts vijf honderdsten boven de tijd van Leclerc. De Brit maakte in zijn ronde een kleine fout die hem misschien wel zijn eerste poleposition van het seizoen heeft gekost. Hoewel hij tevreden is met het resultaat, frustreerde het hem toch wel.

"We zaten erg dichtbij elkaar", zo begint Hamilton zijn verhaal na de kwalificatie. "De auto voelde een stuk beter aan vandaag. Het was een erg goede sessie. Het is uiteindelijk moeilijk om die perfecte ronde te rijden. Maar om zo dicht op elkaar in de top drie te zitten is nog steeds geweldig."

"Ik dacht misschien is dit het moment om eindelijk te kunnen vechten voor de eerste startrij of poleposition, dus ik gaf alles. Maar voor ons allen waren de omstandigheden erg lastig. Zij hadden moeite met bocht 13. Voor mij was het bocht 16 waar ik veel moeite mee had en wat tijd verloor. Ik had een overstuurmomentje en ging een beetje wijd. Dat is natuurlijk frustrerend."

Hamilton hoopt op betere strategie dan Red Bull

Mercedes lijkt langzaam maar zeker een comeback te maken nadat ze een moeilijke start van het seizoen hadden. Hamilton looft het team vanwege haar doorzettingsvermogen en wil hen graag een wederdienst bewijzen: de race winnen.

"Het was een lastig begin van het seizoen. Iedereen heeft hard gewerkt, bleef positief en ze gaven nooit op. Dus het is inspirerend om te zien wat het team doet. Ik wil een goed resultaat voor hen behalen om hen daarmee terug te betalen.

"Laten we hopen dat we wat kunnen doen in de race. Het is moeilijk om in te halen, maar misschien hebben we een betere strategie dan deze jongens (Perez en Leclerc, red.)."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct