Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton: "Een titel met Red Bull zou niet veel voor me betekenen"

Lewis Hamilton wil maar al te graag zijn achtste wereldtitel pakken. De zevenvoudig wereldkampioen heeft echter niet het gevoel dat het veel voor hem zou betekenen als hij het in een Red Bull voor elkaar bokst.

XPB 1222948 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton gelooft dat het winnen van het wereldkampioenschap in een dominante Red Bull 'niet veel voor hem zou betekenen' nu hij op zoek is naar zijn achtste titel. Voor het tweede seizoen op rij slaagde Hamilton er niet in om een race te winnen, terwijl de Mercedes W14 niet kon wedijveren met Red Bull en Max Verstappen.

Het team uit Brackley, dat van 2014 tot en met 2020 domineerde in de Formule 1, slaagde er voor het eerst sinds 2011 niet in om te winnen. Mercedes-teambaas Toto Wolff beloofde een revolutionaire bolide voor 2024, terwijl Hamilton ondertussen op zoek is naar zijn zevende rijderstitel met het team, en zijn achtste in totaal.

De zevenvoudig wereldkampioen heeft sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 geen race meer gewonnen. Tijdens het weekend van de Grand Prix van Abu Dhabi werden plotselinge beweringen over een toenadering tot Red Bull naar de prullenbak verwezen. Hamilton tekende eerder dit jaar een nieuw tweejarig contract bij Mercedes. De Brit gelooft dat een wederopstanding met Mercedes beter zou zijn voor zijn nalatenschap dan simpelweg in de Red Bull te stappen.

Hamilton duidelijk over een eventuele overstap naar Red Bull

"Mijn handtekening onder het nieuwe contract heeft mijn toewijding aan Mercedes laten zien," vertelt Hamilton tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Als we realistisch zijn, droomt elke Formule 1-coureur ervan om in een winnende auto te rijden en ik denk dat het in mijn jongere jaren, toen ik misschien nog niet veel succes had gehad met McLaren, veel aantrekkelijker was (om naar Red Bull te gaan red.).

De Brit denkt terug aan zijn beweegredenen om naar Mercedes over te stappen. "Als ik erover nadenk vanuit een raceperspectief, vond ik het leuk om van een succesvoller team (McLaren red.) over te stappen naar een team dat nog geen succes had gehad. Het gaf zo'n fijn gevoel als we het voor elkaar kregen om te groeien met een visie en te bouwen met een team."

Hamilton is wel eerlijk over rijden in een Red Bull. "Elke coureur kijkt naar de Red Bull-auto en zou graag in die auto willen rijden. Ik zeg niet dat ik niet graag zou willen voelen hoe hij rijdt, maar het zou niet veel voor me betekenen om een titel te pakken door in de dominantste auto aller tijden te stappen. We hebben twee lastige jaren achter de rug en het geeft me een veel beter gevoel als we eraan werken om die auto te worden. Het is beter voor mijn nalatenschap als ik samen met Mercedes bouw en Red Bull versla."

Ook interessant:

Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen

Er gaan geruchten dat Leclerc een nieuwe megadeal tekent met Ferrari. Hoe kijken onze kenners Dimmers, Coronel en Mosterdijk daar tegenaan? En hoe diep moest Verstappen werkelijk gaan?

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training