Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meerā€¦
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton zet Mercedes op scherp: "We zijn niet snel genoeg"

Ja, ook Lewis Hamilton is niet blij met de manier waarop het momenteel gaat bij Mercedes. Na afloop van de testdagen is dat de conclusie die er kan worden getrokken. Werk aan de winkel voor zijn team.

De Grand Prix van Bahrein staat over twee weken op het programma. In aanloop naar de eerste race van het jaar streken de teams alvast in de Golfstaat neer om drie dagen lang te testen. Mercedes kwam niet bijzonder goed uit de verf, zo concludeert regerend kampioen Lewis Hamilton na afloop. "Het waren enkele lastige dagen voor ons. Ik weet dat iedereen bij Mercedes op het circuit keihard aan het werk is geweest en degenen in de fabriek zullen de komende weken gestoorde uren zullen werken om alle data beter te begrijpen, te analyseren en te werken in de windtunnel om zo meer snelheid uit de auto te halen", vertelt de Brit. Want dat is hard nodig, oordeelt hij. Mercedes loopt namelijk achter de feiten aan. "Want het lijkt er momenteel op dat we misschien niet snel genoeg zijn, maar ik heb al het vertrouwen in het team. We houden van een uitdaging, en dit is er voor ons zeker een!" Ook zelf leek hij niet helemaal om te kunnen gaan met zijn nieuwe Mercedes W12. We zagen Hamilton zelfs meer dan eens achterstevoren staan, iets wat niet vaak gebeurt volgens de zevenvoudig kampioen. "Ik ben een paar keer gespind, en dat is redelijk zeldzaam voor mij." "Dat komt omdat ik over het algemeen niet blij ben met de balans van de auto en daarmee worstel. Maar ach, de auto is nog heel en we hebben ons testprogramma af weten te werken. Ik ga proberen om zo sterk mogelijk aan de start van de eerste race te staan", zo sluit hij af.

1371184782130970630

šŸ’¬ "We're not quick enough at the moment but I have every faith in the team. "We love challenges and this definitely is a challenge for us!" āœŠ An honest and open debrief with Lewis after a tough three days of testing in Bahrain šŸ‘‡ pic.twitter.com/pKwokp0MI6 ā€” Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) March 14, 2021

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024