Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamiltons gefrustreerde radioboodschap tijdens de laatste ronde in Abu Dhabi

Lewis Hamilton toonde zich na de race als een waardig verliezer, maar via de radio liet hij toch wel even zijn onvrede merken.

Hij leek comfortabel de Grand Prix van Abu Dhabi te gaan winnen, Lewis Hamilton. Zij het niet dat Nicholas Latifi crashte en de safety car de baan op kwam. Daardoor kon Max Verstappen een pitstop maken en met een bandenvoordeel aan nog een laatste ronde beginnen, die hij begon al hijgend in de nek van de Brit. De Nederlander wist inderdaad zijn voordeel te benutten, won de race en werd wereldkampioen. Daar waar Toto Wolff de Mercedes-pitbox nog net niet verbouwde, zo bleef Hamilton na de race aanzienlijk rustiger. Hij gaf het gebruikelijke interview kort na de race, feliciteerde Verstappen en bedankte zijn team en de fans. Tijdens die laatste ronde liet Hamilton echter toch wat frustratie doorschemeren. Zijn enige boodschap die ronde was kort, maar krachtig: "This has been manipulated, man", roept de Brit op het moment dat hij zeker lijkt te zijn dat hij niet meer als eerste over de streep is gekomen. Oftewel: "Dit is gemanipuleerd man!"

Stilte uit het Mercedes-kamp

Alleen de stewards hoorden na afloop van de race veel uit de mond van Toto Wolff en andere Mercedes-prominenten. Lewis Hamilton werd weggehouden bij de persconferentie na de race en ook de Oostenrijkse teambaas gaf geen enkel interview op zondagavond in Abu Dhabi. Wel blies hij wat stoom af en ging hij vannacht goed uit zijn plaat tijdens een Mercedes-feestje. Mercedes gaf na twee mislukte protesten aan de intentie te hebben om in protest te gaan tegen de beslissing om een van de twee eerste protesten af te wijzen. Er is nu een klok gestart en men moet binnen 96 uur definitief in protest gaan. Doen ze dat niet, is Verstappen echt kampioen. Zelfs op social media was het ijzig stil vanuit de Mercedes-accounts. Alleen het document met de beslissing van de stewards om het protest van Mercedes af te wijzen werd, zonder begeleidende tekst, gedeeld. Later deelde men de boodschap dat er was aangegeven dat er de intentie was om in protest te gaan." Aanstaande donderdag is het FIA-eindejaarsgala, waar men de prijzen moet uitreiken. Het is nog maar de vraag of de lucht dan al is geklaard.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"