© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hartley: "Even boos na Toro Rosso-ontslag, maar hoef geen medelijden"

18 dec. 2018 16:15 René Oudman 0 reacties
Formule 1 rijden zit er in 2019 niet in voor Brendon Hartley, maar de 29-jarige Nieuw-Zeelander laat zich niet uit het veld slaan. Na een relatief moeizaam volledig jaar bij Toro Rosso besloot de enkelvoudig 24 uur van Le Mans winnaar het kampioenschap op een teleurstellende negentiende plaats, waarop de Italiaanse stal besloot zijn stoeltje aan Alexander Albon te geven.

Wat Hartley wél gaat doen in het volgende racejaar is nog niet bekend, maar dat het iets te maken zal hebben met Porsche lijkt duidelijk te zijn. Het vertrek bij Toro Rosso heeft even zeer gedaan, maar Hartley heeft het vizier inmiddels al op de toekomst gericht.

"Ik was in eerste instantie wel een beetje kwaad, maar heb me snel gefocust op wat de volgende stappen in mijn carrière moeten worden. Wat wil ik gaan doen in de toekomst? Ik ben er niet op uit om sympathiek gevonden te worden, of iets dergelijks", wijst Hartley op de vervelende situatie die werd gecreëerd doordat Toro Rosso voor andere rijders koos en de Nieuw-Zeelander in feite bij het oud vuil parkeerde. "Het is een prachtige ervaring geweest, ik heb mijn droom om Formule 1-coureur te zijn mogen verwezenlijken. Geluk is aan mijn zijde geweest, maar ik had nog meer te bieden dan wat men van me heeft gezien."

Bij het Nieuw-Zeelandse medium RNZ benadrukt Hartley dat hij zijn uiterste best heeft gedaan. "Vooral mijn seizoensslot was erg sterk, ik was continu sneller dan mijn teammaat en vond dat ik een kans verdiende voor 2019. De Formule 1 is echter een gecompliceerde sport, er wordt veel politiek bedreven en er gaat een hoop geld in om. Dingen lopen zodoende soms niet helemaal zoals je had gehoopt. Natuurlijk wil ik betrokken blijven in de Formule 1, maar ik houd mijn ogen open voor andere mogelijkheden. Niets is op dit moment zeker, maar ik ben met een aantal projecten bezig."

De algemene verwachting is dat Hartley middels Porsche in de Formule E terecht zal komen: de Nieuw-Zeelander reed voor hij zijn Formule 1-entree maakte voor het Duitse merk in het World Endurance Championship, om bijzonder succesvol te zijn. Porsche zal in het zesde seizoen van de elektrische klasse debuteren in de serie, Neel Jani werd kortgeleden als eerste coureur aangekondigd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen