Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Heeft de groei van de F1 gezorgd voor een 'gepolariseerde' fanbase?

Christian Horner bekijkt de afgelopen gebeurtenissen bij toeschouwers van Formule 1-races. De laatste Grands Prix kwamen er meerdere meldingen binnen over mensen die zich misdroegen tijdens het weekend naast het circuit.

Verstappen fans Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Red Bull-teambaas Christian Horner hoopt dat de Formule 1 snel een manier vindt om van het ongewenste gedrag bij 'fans' af te komen. Hij is zeer duidelijk over deze groep mensen, die onder andere boe roepen bij crashes en grensoverschrijdend gedrag vertonen bij andere fans. Horner liet weten dat deze personen 'niet thuishoren' in de sport.

Tijdens het Grand Prix-weekend van Oostenrijk waren er veel meldingen, waarna ook de F1 zelf met een statement kwam tegen het onacceptabele gedrag. Ook Max Verstappen reageerde op het gedrag, dat hij beschreef als 'shockerend', terwijl Mercedes-teambaas Toto Wolff duidelijk liet weten dat deze 'fans' maar 'thuis moeten blijven'.

Horner tevreden over podiumceremonie GP Oostenrijk

Het boegeroep bij recente Grands Prix wanneer een coureur crashte, zorgde ook voor verontwaardiging. Ook zonder crashes was het meermaals raak, zo kreeg Max Verstappen luid boegeroep te horen tijdens de thuisrace van Lewis Hamilton in Silverstone, terwijl het (overwegend Nederlandse) publiek in Oostenrijk juichte bij de crash van Hamilton.

Horner spreekt zich tegenover de media, waaronder RacingNews365, uit tegen de incidenten: "Deze op zichzelf staande incidenten die zijn voorgekomen, daar staan we niet achter. We accepteren geen grensoverschrijdend gedrag, pesterijen of racisme, in welke vorm dan ook."

"We zijn absoluut eensgezind met iedereen in de F1-community hierover. Ik was dan ook blij dat er op het podium geen boegeroep naar Lewis was. Daar was respect voor alle coureurs en dat is zoals het hoort te zijn."

Horner vindt dat fans zijn gepolariseerd

Na de felle titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton in 2021 ziet Horner een verschil bij de toeschouwers. "Ik denk dat dat in termen van je voorkeur voor een coureur of team, dat altijd gaat gebeuren", legt de Red Bull-teambaas uit. "Maar wat niet getolereerd kan worden is elke vorm van misbruik, vooroordelen, racisme of homofobie."

"Zoiets hoort niet thuis in de sport", benadrukt hij. Horner ziet een verandering binnen de koningsklasse: "Nu de populariteit van de F1 is toegenomen, is het support van de fans gepolariseerd. Wanneer je een recordaantal toeschouwers hebt en er nieuw publiek in de sport komt, breken we records bij elke Grand Prix. Met zo veel nieuwe fans in de sport, zullen er van circuit tot circuit altijd helden en schurken zijn voor de fans."

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

18 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1