Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
IndyCar Series

Herta flirt met F1: "Misschien na twee jaar naar Red Bull of Ferrari"

Wanneer krijgen we weer een rasechte Amerikaan te zien in de Formule 1? Als het aan IndyCar-toptalent Colton Herta ligt, hoeft dat niet lang te duren. Een gebrek aan ambitie en zelfvertrouwen kan de zoon van de beroemde coureur Bryan Herta niet worden verweten.

De naam Herta is onlosmakelijk verbonden met de Amerikaanse IndyCar-klasse. Bryan Herta was een grote naam in de hoogtijdagen van de klasse in de jaren '90. Tegenwoordig gooit zoonlief Colton Herta hoge ogen in het kampioenschap, maar als het aan hem ligt, blijft in hij niet voor altijd in Amerika. De Formule 1 lonkt.

"Ik zou graag in de Formule 1 willen rijden", zo wordt Herta geciteerd door het Amerikaanse platform Racer. De jongeling heeft het pad al redelijk uitgestippeld: "Dat moet dan gebeuren bij een top drie team, of misschien dat ik daar via een ander team kan geraken."

"Misschien dat ik bijvoorbeeld eerste één of twee jaar voor een team als Alfa Romeo kan rijden, om dan de stap te maken naar Red Bull of Ferrari", zo klinkt het uiterst ambitieus, maar het cv van Herta is bepaald niet slecht. Vorig jaar werd hij op 18-jarige leeftijd de jongste racewinnaar in de IndyCar ooit en dit seizoen staat hij op de vierde plaats in datzelfde kampioenschap.

Op dit moment heeft Herta nog niet genoeg licentiepunten om te kunnen debuteren in de Formule 1, maar hij weet wat hem te doen staat: "Misschien dat als ik in de komende twee jaar goed scoor, ik een de positie kom waarin de F1-teams zullen overwegen om mij aan te nemen. Dat zou echt 'awesome' zijn."

Mocht hij er niet in slagen om ooit succesvol de oversteek te maken, dan zal hij er overigens niet heel rouwig om zijn: "De Formule 1 moet echt zo'n kans zijn die zich misschien één keer in je leven aandient. Gebeurt dan niet, dan kan ik daar ook mee leven. Dan zal ik net zoveel genieten van de IndyCar als dat ik van de Formule 1 zou hebben gedaan."

Wederom pech voor Max Verstappen tijdens een race en veel negatieve reacties naderhand. Maar Max moet niet weg bij Red Bull. Dit en meer in de RN365-podcast met Tom Coronel en Ruud Dimmers.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes