Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

De bijzondere verhalen achter de mooiste Formule 1-foto's van het seizoen

Michael Potts is sinds dit seizoen bij de Formule 1-Grands Prix aanwezig als fotograaf voor RacingNews365. Na de eerste helft van het seizoen zet hij een aantal van zijn mooiste foto's op een rijtje en vertelt hij het verhaal erachter.

Verstappen Hamilton hug
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Verstappen - Miami

We beginnen met deze foto van Max Verstappen, die samen met zijn vriendin Kelly Piquet zijn overwinning viert in Miami. Er kwam veel passie bij kijken. Max was de race begonnen op de derde plaats, maar wist beide Ferrari's in te halen en de leiding te pakken.

Na een late safety car bleef Verstappen in controle en won. Het was bijzonder warm tijdens het raceweekend in Miami en je kan zien hoeveel de race van hem had gevergd.

Dit soort foto's zijn voor ons fotografen erg gelukkig. We moeten onze plek namelijk claimen voordat de teams aankomen bij de zone waar de overwinning gevierd wordt. Het betekent vaak dat je relatief ver van de actie staat, maar dit keer kwam het voor mij perfect uit.

Op mijn shot staat ook iemand anders' mobiele telefoon. Interessant genoeg is de afbeelding op de telefoon vertraagd vergeleken met het moment dat ik vast heb gelegd op camera.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Perez - Monaco

De eerste overwinning van het seizoen voor Sergio Perez was in Monaco. Deze foto is van het feestje dat hij daarna samen met zijn team vierde bij het Red Bull-zwembad.

Het was een geweldig moment met het team, dat een opmerkelijk resultaat vierde. De viering werd echter enkele uren vertraagd, nadat Ferrari het resultaat aanvocht omdat de Red Bull-coureurs bij het uitkomen van de pitstraat over de gele lijn zouden zijn gegaan.

We moesten op dat moment uren lang wachten, want we wisten niet of er nog wel gevierd zou worden. Bovendien was het niet makkelijk om weg te gaan uit het Red Bull Energy Station, want er waren enorme aantallen fans aanwezig.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Latifi - Groot-Brittannië

Latifi wordt vaak in diskrediet gebracht als Formule 1-coureur, maar toch leverde hij een hele goede prestatie tijdens de kwalificatie voor de Britse Grand Prix, gedurende welke hij zijn bolide in de regen naar de 10e plaats wist te loodsen.

Deze foto is genomen tijdens Q3, toen het wederom begon te regenen. Ik nam deze foto vanuit Club Corner. Ik hou van de spray die onder de bolide uitkomt en je kan zien hoe de auto op een kant leunt terwijl hij de bocht neemt.

Williams bracht overigens maar voor een auto een upgrade mee tijdens dit raceweekend en die was niet voor Latifi, maar voor Albon.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Zhou - Groot-Brittannië

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië crashte Guanyu Zhou bij de start verschrikkelijk hard. Ik nam deze foto gedurende zijn horrorcrash en het toont aan hoe de rolbeugel volledig is verdwenen en hoe de halo de meeste druk opvangt.

Je kan zien dat de voorband is leeggelopen, maar nog wel aan de auto vast zit. Ik heb deze opname gemaakt met een zeer korte sluitertijd van 1/1000ste van een seconde. Daardoor kan ik de vonken met meer detail vastleggen.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Russell - Groot-Brittannië

George Russell klom na de megacrash van Zhou - die de Brit zo ongeveer veroorzaakt had - uit zijn Mercedes-bolide en op de bandenstapel om te zien of Zhou in orde was. Op deze afbeelding zie je hem op de bandenstapels staan.

Het duurde even voordat er hulp kwam en Zhou zat vast tussen de bandenstapels en de muur, waardoor het lastig was om hem uit zijn bolide te krijgen. Je kan zien dat de marshal zijn duim omhoog steekt om te laten zien dat Zhou in orde is. Hij draagt rubberen handschoenen om zichzelf te beschermen tegen de elektrische componenten van de Alfa Romeo-bolide.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Stroll - Monaco

Lance Stroll crasht bij het zwembadgedeelte. Dit was in Q3, en hij nam net te veel risico en raakte met zijn wiel de vangrail.

Het was een beetje gevaarlijk, want ik was foto's aan het nemen door dezelfde vangrail als waar hij tegenaan botste. Je kan zien dat er fragmenten van de bolide afkomen.

Een van de mooiste dingen aan Monaco is dat je door de vangrails foto's kan nemen, want je kan zo heel dicht op de bolides komen en ze daardoor vanuit ongewone hoeken vastleggen.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Sainz - Groot-Brittannië

Carlos Sainz viert zijn eerste overwinning na de Britse Grand Prix. Voor een keer was het niet Max Verstappen die profiteerde van een Ferrari-fout, maar de teamgenoot van Charles Leclerc: Sainz.

Ik vond de manier waarop hij zijn overwinning vierde geweldig. Het kwam echt uit zijn hart. Coureurs kunnen soms een beetje op een teleurstellende wijze hun zege vieren, maar de manier waarop Carlos het deed was een van de beste vieringen die ik in een lange tijd heb gezien. Checo in Monaco was overigens ook heel goed.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Tsunoda - Hongarije

Dit is Yuki Tsunoda tijdens de derde vrije training in het Hongaarse Grand Prix-weekend. Er stond zoveel water op de baan dat de auto een enorme 'hanenstaart' achterliet.

Ik heb de foto gedesaturiseerd, zodat Yuki's rode helm het enige spatje kleur is op deze foto. Ik nam deze foto met een relatief korte sluitertijd, om zo de waterdruppels vast te kunnen leggen zoals ze in de lucht rondzweven.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Gasly - Oostenrijk

Gasly wordt in de rondte getikt tijdens de sprintrace in Oostenrijk. Hij kwam in aanraking met Lewis Hamilton en kwam van de grond af. Ik dacht even dat we wederom zo'n verschrikkelijk crash mee gingen maken, net als in Silverstone.

Ik nam de foto's vanaf de grond, waardoor ik wat actie miste toen de coureurs bij de start de heuvel opkwamen, maar ik was wel perfect gepositioneerd om dit moment vast te leggen.

Het is wat anders om bij de start vanaf de grond foto's te maken. Op de meeste circuits zet de organisatie namelijk een toren neer aan het einde van het rechte stuk, waarvandaan de fotografen hun startfoto's kunnen maken.

Dat is fijn, want zo kan je alles wat er gebeurt in de eerste bocht goed zien, maar er staan daar zoveel fotografen dat het ook mooi is om iets anders te proberen.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Hulkenberg - Saoedi-Arabië

Nico viel tijdens dit raceweekend in voor de door corona gevelde Sebastian Vettel. In deze opname, met een lange sluitertijd van 1/10de van een seconde, lost de auto op onder het licht.

Het verschil tussen fotograferen onder artificieel licht en normaal daglicht is dat je bij nachtraces meerdere lichtbronnen hebt, die op gelijke afstand van elkaar staan.

Deze lichten details op en creëren in vergelijking met een soortgelijke opname bij daglicht een gevoel van beweging. Daardoor vloeien de details meer in elkaar over.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Verstappen en Hamilton - Hongarije

Max en Lewis omhelzen elkaar op deze foto die werd genomen kort na het einde van de Hongaarse Grand Prix. Het was geweldig om dat te zien, zelfs na dat gespannen kampioenschap van vorig jaar.

Er is echt respect en kameraadschap tussen deze twee hoofdrolspelers, die elkaars successen daarom kunnen vieren. Voor beide coureurs was dit namelijk een geweldige race. De Red Bull-coureur kwam vanaf P10 en won, terwijl Hamilton vanaf P7 kwam en een knappe tweede plek scoorde.

Beide hoofdrolspelers van de Hongaarse GP verdienden dan ook een knuffel. Dan kan je net zo goed elkaar knuffelen! De twee F1-toppers gaven elkaar dan ook een goede omhelzing, die overigens door Verstappen werd geïnitieerd.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"