Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari-teambaas verklaart wederopstanding in Formule 1

Bij het Formule 1-team van Ferrari zijn alle ogen gericht op 2022. Mattia Binotto zegt dat verbeteringen aan de auto van dit jaar dan ook niet komen door ontwikkelingen, maar doordat de werkwijze van het team is verbeterd.

Sainz Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari F1 Media

Ferrari strijdt dit jaar met McLaren voor de derde plaats. De Italiaanse renstal staat met nog twee races te gaan 39,5 punten voor op de Britten en lijkt bijna zeker te zijn van plek drie in het constructeurskampioenschap. Volgens Mattia Binotto was dit van tevoren niet het doel; alle ogen binnen Ferrari zijn gericht op volgend jaar.

"We hebben de huidige auto nooit echt ontwikkeld. We hebben helemaal in het begin van het seizoen een paar updates geïntroduceerd en dat is het", zegt de teambaas in gesprek met onder meer RacingNews365. Binotto geeft wel toe dat er aan één specifiek onderdeel wel hard gewerkt is.

"Met uitzondering van de power unit later in het seizoen. Maar dit was opnieuw een ontwikkeling met het oog op 2022. Dus al onze inzet is vanaf het begin van dit jaar al naar de auto voor 2022 gegaan, dat hebben we nooit op het spel gezet. Het is nooit in ons hoofd opgekomen om op een bepaald moment 2022 te benadelen ten voordele van 2021", aldus de Italiaan.

Updates aan 2021 F1-auto

Heeft Ferrari ooit getwijfeld om wel wat updates te maken voor de huidige auto? Nee, luidt het antwoord van Binotto. "We wisten vanaf het begin van het seizoen dat we konden vechten voor de derde plaats en we wisten dat het heel spannend zou kunnen worden."

"Ons hoofdoel in 2021 was echter niet de derde plek, maar proberen om allerlei kleine dingen in het team te verbeteren. De derde plaats is daar simpelweg een gevolg van. Als we derde worden dan is dat omdat de manier waarop het team tijdens de weekenden werkt is verbeterd sinds het begin van het seizoen, niet omdat we de auto hebben ontwikkelt."

Veranderingen binnen team van Ferrari

De Italiaanse teambaas somt op wat het team dan allemaal verbeterd heeft dit seizoen. "Op het gebied van strategie, de manier waarop we leiding geven, de communicatie met de coureurs en bandenmanagement. We begrijpen beter wat we doen", legt Binotto uit.

"Ik denk dat het team sinds Paul Ricard veel kleine hulpmiddelen en methodes heeft ontwikkeld om het beter te doen. Als ik kijk naar waar we vorig jaar stonden, zesde met weinig kampioenschapspunten, dan denk ik dat we maximaal gebruik hebben gemaakt van de huidige regelementen."

Ferrari heeft volgens de teambaas dus het maximale gedaan wat ze konden doen en hij geeft toe dat die derde plaats toch mooi mee genomen is. "Het team heeft dus over het algemeen grote vooruitgang geboekt met wat ze konden doen. En daar ben ik heel blij mee want de derde positie is een fantastisch resultaat voor hun inspanningen."

Ook interessant:

Verstappen is zeker niet kansloos ten opzichte van Hamilton

Wat kan Verstappen tijdens de nieuwe GP van Saoedi-Arabië? Krijgen we weer een dominant optreden van Lewis Hamilton? En hoe gaat Red Bull vs. Mercedes verder? Dit en nog veel meer in de F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"