Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hezemans: "Daarom zou Verstappen nu beter presteren dan Hamilton bij Mercedes"

Lewis Hamilton kent een dramatische seizoenstart met Mercedes en loopt met de ziel onder de arm door de paddock. Mike Hezemans stelt in een interview met RacingNews365 dat Max Verstappen veel beter zou presteren in de W15. De autocoureur kan haarfijn uitleggen waarom hij dat denkt.

Verstappen Hamilton Bahrain
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nee, het gaat niet al te best met Lewis Hamilton in 2024. De nieuwe W15 presteert niet naar behoren en de Brit heeft pas acht puntjes verzameld, mede door een uitvalbeurt in Australië. Hamilton lijkt soms gewoon niet te weten welke set-up wel of niet werkt. De ene keer staat hij er lekker bij, de andere keer weer totaal niet. Wat is er toch aan de hand? Mike Hezemans weet het wel. In een interview met RacingNews365 legt hij ook meteen uit dat Max Verstappen beter zou presteren in de huidige Mercedes-bolide.

"Allereerst denk ik dat deze auto hem niet ligt", stelt Hezemans. "Dat is zijn grootste probleem. Hij is gewoon geen Max en ik denk dat Max met die auto veel sneller zou zijn dan Hamilton en Russell, omdat de W15 aan de achterkant heel losjes is. Hamilton heeft het liefst een neutrale auto. Daar komt bij dat hij zelf ook veel beter wordt als hij de kans heeft om te winnen. Dat is een heel groot verschil bij hem."

Trekt Mercedes Russell voor?

Hezemans gelooft ook niet in het feit dat Mercedes zich op Russell focust nu Hamilton aan het einde van het seizoen naar Ferrari gaat vertrekken. "Ik geloof niet dat de auto's anders zijn en ik geloof ook absoluut niet dat ze Russell voortrekken. Het is allemaal onzin. De ene auto ligt je gewoon beter dan de andere. Hij zal zeker aan het werk zijn om de auto weer naar zijn zin te maken. Maar bij Hamilton is het ook zo dat hij niet meer zo gedreven is als weleer op het moment dat hij niet voor de eerste plaats of het podium kan vechten."

Geboren Eindhovenaar Hezemans denkt dat Hamilton Russell laat zien wie de baas is als de bolide beter presteert. "Als de auto goed genoeg is voor zeges, dan geloof ik dat Hamilton veel beter is dan Russell. En nu is Russell gewoon beter dan hem. Zo simpel is het, maar op het moment dat Hamilton wereldkampioen kan worden, heeft Russell 0,0 kans."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract