Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hezemans weerlegt argumenten Larson in 'beste coureur'-claim over Verstappen: "Belachelijk"

Voormalig coureur Toine Hezemans heeft zich gemengd in de discussie of Kyle Larson zich als allround-coureur zou kunnen meten met Max Verstappen. Zijn oordeel? 'Nee'. Maar hij onderbouwt het met argumenten. Of beter gezegd, hij weerlegt die van Larson.

Team Hezeberg
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Team Hezberg

Toine Hezemans, voormalig winnaar van de 24 uur van Daytona én Europees kampioen toerwagenracen, tevens vader van Viaplay-analist Mike Hezemans, is goed gekwalificeerd om een oordeel te vellen over de kwaliteiten van Kyle Larson tegenover die van Max Verstappen. Eerstgenoemde beweerde immers een betere allround-coureur te zijn dan Verstappen, waarbij hij claimde dat hij eerder op snelheid zou zijn in een Formule 1-auto dan Verstappen in een NASCAR CUP-bolide.

Hezemans is echter één van de weinige Nederlanders die direct betrokken zijn bij het verder oer-Amerikaanse NASCAR racen. Hij was mede-oprichter van Team Hezeberg, waar zijn andere zoon Loris Hezemans op road courses enkele keren voor uitkwam. Jacques Villeneuve deed namens dat team nog mee aan de beroemde Daytona 500. Hezemans haalt tegenover RacingNews365 de argumenten van Larson onderuit.

"Larson is zeker één van de betere Amerikaanse coureurs, maar hij maakt zeker geen kans in een Formule 1-auto. Het zou dan ook een goed idee zijn om hem in een huidige F1-auto te laten testen en Max in een NASCAR CUP-auto. Er zal een groot verschil zijn. Max zal namelijk snel zijn in de NASCAR en Larson langzaam in de F1-bolide."

Hezemans licht zijn mening toe en wijst naar een gastoptreden van vorig jaar: "Toen kwam Shane van Gisbergen (Australische Supercars-kampioenschap, red.) voor een gastoptreden naar de eerste NASCAR-straatrace ooit in Chicago. Hij won die race, terwijl hij nog nooit in een CUP-auto had gereden. Larson werd vierde in die race!"

Hezemans wijst bovendien op het gegeven dat de teams in NASCAR erg bepalend zijn voor succes: "Toen NASCAR de Next Gen-bolides introduceerde en toen daar voor het eerst mee werd getest op de Charlotte Roval (half oval, half road course, red.), stonden wij in een veld met veertig auto's op de negende plaats met Loris, die nog nooit met die auto had gereden."

"Drie maanden later stonden wij 25ste, omdat wij niet mochten trainen en ontwikkelen en omdat wij werken met een tiende van het budget van de grote teams", aldus Hezemans, die een korte, overzichtelijke conclusie trekt. "NASCAR is zeker een andere discipline, maar het is belachelijk om te denken dat Larson beter is."

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Azerbeidzjan Wolff waakt voor onderschatting: "Verstappen reed met weinig motorvermogen"