Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Hill begrijpt niets van straf Alonso: "Wat moet Fernando dan doen?"

Voormalig Formule 1 wereldkampioen Damon Hill heeft zich gemengd in de discussie omtrent de zware straf die Fernando Alonso kreeg na afloop van de GP van Australië. De Brit is van mening dat coureurs hedendaags te veel beschermd worden.

Alonso Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Was de straf van Fernando Alonso terecht of moet de FIA zich er minder mee bemoeien? Het blijft een vraag die menig autosportliefhebber bezighoudt. Voor voormalig wereldkampioen Damon Hill is het duidelijk.

In de podcast F1 Nation laat Hill zijn licht schijnen op de situatie tussen Alonso en Russell: "Wat moet Alonso dan doen in de laatste ronde van de race? Dit is een dunne scheidingslijn tussen racen en vieze spelletjes. We moeten er van uitgaan dat de FIA alleen mensen bestraft die potentieel iets gevaarlijks doen."

"Dan blijft de vraag, wat is gevaarlijk? Motorsport is in het algemeen gevaarlijk. Dus moet je voorzichtig zijn als je iemand wilt aanvallen," vervolgt de wereldkampioen van 1996.

Volgens Damon Hill ligt de schuld van de crash dan ook grotendeels bij George Russell zelf: "Wanneer je dichter bij een andere auto komt, moet je voorbereid zijn dat je tegenstander alles uit de kast gaat trekken. Ik ben van mening dat dat bij de sport hoort, weten waar je tegenstander toe in staat is vanwege slimmigheidjes of wat dan ook."

Hill is ook van mening dat de FIA minder hard moet straffen in deze situaties. "Het idee dat je coureurs op deze manier aanpakt omdat ze iets onverwachts, dat is geen racen," zo sluit de voormalig wereldkampioen af.

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China