Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hill weet: "Dat is de enige reden voor Verstappen om Red Bull te verlaten"

Het nieuws dat Fernando Alonso in ieder geval in 2025 en 2026 bij Aston Martin blijft, zorgt er ook voor dat andere coureurs minder opties hebben voor 2025. Oud-wereldkampioen Damon Hill gaat in op de situatie rond Max Verstappen.

Verstappen Horner Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De geruchten rond de toekomst van Max Verstappen lijken nu weer wat te liggen en de Nederlander heeft voor 2025 nog maar twee serieuze opties: Red Bull of Mercedes. Al heeft Verstappen nog 'gewoon' een contract tot en met 2028 bij de Oostenrijkse renstal. Door de grote onrust binnen het team van Red Bull was er even kort sprake van dat adviseur Helmut Marko geschorst zou worden, maar dat bleek later niet het geval te zijn. Verstappen verbond wel zijn toekomst aan die van Marko en het lijkt erop dat er een machtsstrijd gaande is bij het team van Red Bull.

Toto Wolff speelt ondertussen een spelletje wie zijn tweede rijder voor 2025 wordt en is bereid om lang te wachten. De teambaas van Mercedes heeft recent al meerdere malen zijn bewondering voor Verstappen uitgesproken en liet eerder ook al weten dat de drievoudig wereldkampioen zijn nummer één doelwit is. "Het is een soort relatie die op een gegeven moment moet gaan plaatsvinden, maar we weten niet wanneer", zo zei Wolff ook al.

De oud-wereldkampioen van 1996, Damon Hill, spreekt zich nu uit over de situatie van Verstappen. "Het geheim zit hem in de nieuwe motorreglementen (van 2026, red.) en de vooruitgang of het gebrek daaraan dat wordt getoond op de grid. Je hebt bijvoorbeeld Red Bull Powertrains. Hebben ze het moeilijk op dit moment? Blijkt het iets ingewikkelder te zijn dan ze dachten en wat zijn de toekomstperspectieven van Max bij Red Bull?", zo vraagt Hill zich hardop af in de F1 Nation-podcast.

"Als hij twijfels heeft over de vooruitgang van het project, dan zou hij misschien naar Mercedes kunnen kijken. Daar waar Mercedes misschien wat meer vertrouwen heeft in de nieuwe reglementen. De vooruitzichten bij de concurrentie zullen zeker belangrijk zijn voor Max. Maar de enige reden waarom hij weg zou gaan bij Red Bull, is als hij denkt dat ze daar een voordeel zullen verliezen", zo sluit Hill af.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"