Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Hill kritisch op Red Bull na veelbesproken ontslag Ricciardo

Daniel Ricciardo raakte per direct zijn zitje kwijt bij Visa Cash App RB. Voormalig Formule 1-coureur Damon Hill is kritisch op de aanpak van Red Bull rond zijn ontslag.

Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het hing in Singapore al in de lucht en werd na het raceweekend bevestigd: Daniel Ricciardo is per direct zijn zitje kwijt bij RB. De Australiër presteerde niet naar behoren en wordt vervangen door Liam Lawson, die zich in de laatste zes races mag gaan laten zien. Voormalig Formule 1-coureur én -wereldkampioen Damon Hill vindt wel dat Red Bull het anders had moeten aanpakken.

"We hebben het met Christian Horner niet echt gehad over hoe ze de aankondiging hebben aangepakt", vertelt Hill in de F1 Nation-podcast. Horner was ook te gast. "Het leek meer alsof er een gerucht bestond en het zo sterk werd dat men dacht dat het nieuws was. Natuurlijk bleek het waar te zijn, maar het was niet duidelijk en het kwam tot een punt waarop ze beter hadden kunnen zeggen dat het zijn laatste race was. Iedereen spreekt erover en we weten dat het gaat gebeuren, dit is de laatste race van Daniel. Als je afscheid wil nemen en hem wil complimenteren, dan is dit je kans. In plaats daarvan ging het een beetje als een nachtkaars uit."

Hill vraagt zich ook hardop waar het is fout gegaan voor Ricciardo. "De sympathie voor Ricciardo is enorm. Ik kan me herinneren dat hij zei dat hij ongelukkig was in de coronaperiode. Hij kon niet naar huis en miste zijn familie voor een lange periode. Daarom vraag ik me af of het invloed heeft gehad op de kick die je nodig hebt voor racen. Je bent immers veel weg van huis."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x