Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Damon Hill

Hill noemt titelfavorieten voor de komende jaren: "Ook op die manier kan je winnen, hoor"

De Formule 1 werd de afgelopen maanden steeds competitiever, waardoor het rijtje winnaars dit seizoen flink uit werd gebreid. Toch denkt Damon Hill dat het rijtje toekomstige kampioenen een stuk kleiner is, al noemt hij er wel alvast een paar op.

Norris podium Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 wordt de afgelopen tijd met de dag competitiever en dat is natuurlijk geweldig  voor de sport. Na een buitengewoon dominant seizoen van Max Verstappen in 2023 stonden er dit jaar al meerdere coureurs op de bovenste trede van het podium, maar ook de strijd in de beide kampioenschappen gaat er serieus op vooruit nu McLaren, Mercedes en Ferrari hard op weg zijn het gat met Red Bull terug te brengen naar nul.

De afgelopen jaren gingen zowel de rijderstitel als de constructeurstitel natuurlijk naar Red Bull, maar dat lijkt dit jaar toch iets anders uit te pakken. McLaren heeft de leiding in het constructeurskampioenschap inmiddels overgenomen van de Oostenrijkse renstal en Lando Norris zit Verstappen op de hielen in het rijderskampioenschap, al heeft de Nederlander nog een relatief kleine voorsprong in handen die hij in theorie zou moeten kunnen verdedigen.

In de komende jaren zal een groot deel van de huidige grid ongetwijfeld staan te popelen om zelf een gooi te doen naar die felbegeerde titels. Maar winnaars zijn nog geen kampioenen, weet ook voormalig kampioen Damon Hill. Toch durft hij wel een paar coureurs aan te wijzen die zeker over de karaktereigenschappen van echte kampioenen beschikken.

Hij legt in de F1 Explains-podcast uit dat hij dan toch meteen aan één bekende naam denkt. "Lando Norris heeft echt de juiste ingrediënten en de kwaliteiten om kampioen te worden. Ik denk dat hij echt ontevreden is met een tweede plek, want dat merkte je bijvoorbeeld wel aan de opmerkingen die hij maakte tijdens de zomerstop. Hij zei toen nog dat hij aan het begin van het seizoen gewoonweg niet goed genoeg was, maar dat toont wel aan dat hij zichzelf echt tot het uiterste drijft. Hij neemt echt geen genoegen met gewoon goed zijn. Hij wil de beste zijn."

Ook teamgenoot Oscar Piastri kan rekenen op lovende woorden van Hill, die vooral verwacht dat zijn tijd nog moet komen. "Als je hem nog een paar seizoenen de tijd geeft, ongeveer net zoveel als Lando, zal je echt zien dat hij ontzettend veel geleerd heeft. Dan kijkt hij terug naar zijn eerdere performances en zal hij zich echt realiseren dat hij nu nog niet over de juiste middelen beschikt. Maar hij is nog aan het leren en toont wel aan dat hij beschikt over het talent en de toewijding die een kampioen nodig heeft. Ik ben echt onder de indruk van hem."

Hill weet echter vrij zeker dat andere coureurs ook nog kansen te wachten staan in de toekomst. "Ik zou George Russell ook zeker niet vergeten als we het over toekomstige kampioenen hebben. Ik denk echt dat hij kans maakt op een titel en dat geldt als je het mij vraagt ook voor Charles Leclerc. Hij is wel echt een typische Ferrari-coureur op meerdere manieren, want het is altijd een kwestie van winnen of verliezen voor hem. Maar op die manier kan je ook kampioenschappen winnen, hoor."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"