Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hill ziet voordeel voor Hamilton in strijd met Verstappen

Damon Hill smult van de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton en verwacht dat zijn landsgenoot het goed gaat doen in de laatste paar races.

Het Formule 1-seizoen van 2021 nadert het einde. Max Verstappen gaat aan de leiding van het kampioenschap met acht punten voorsprong op Lewis Hamilton. Voormalig F1-coureur Damon Hill ziet een duidelijk voordeel voor Hamilton in de laatste twee races van het seizoen. "Ik denk dat hij steeds beter en beter wordt", zegt Hill in de F1 Nation Podcast . "Hij is zo. Ik vind het lijken alsof in het midden van het seizoen soms een periode heeft waarin hij half betrokken is. Maar als hij het kampioenschap moet afmaken, dan wordt hij een volledig, super gefocust persoon." Volgens de Brit zit de Mercedes-coureur nu in de gefocuste fase. Hij verwacht dat Hamilton geniet nu het gat met Verstappen steeds kleiner wordt. "Hij komt dichter bij, het gat wordt minder groot. Daar wordt hij vrolijk van."

Hamilton heeft emoties onder controle

Toch kan de zevenvoudig wereldkampioen nog niet achter over gaan leunen volgens Hill. "Ik denk niet dat het al tijd is om te juichen. Ik denk dat de spanning nog te groot is, te voelbaar." Volgens de voormalig F1-coureur houdt Hamilton zijn emoties goed onder controle en daar ziet hij een vergelijking met Verstappen. "Ze zijn nu zo dicht bij de finish en niemand weet echt wat er gaat gebeuren. Lewis won (in Qatar, red.), maar hij sprong niet op en neer van blijdschap." "Ik denk dat hij zijn emoties goed onder controle weet te houden, net als Max. Max eindigde die race niet met de gedachte: 'oh, het is een ramp, het kampioenschap slipt uit mijn handen'. Hij vond dat hij het goed had gedaan met het materiaal wat hij had. Maar er was zeker een snelheidsvoordeel voor Mercedes", sluit de wereldkampioen van 1996 af.

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten