Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hill: "Zo heeft Red Bull die zeges louter aan Verstappen te danken"

Max Verstappen haalde in Canada op knappe wijze zijn zesde zege van het seizoen binnen. Misschien waren McLaren en Mercedes hier en daar wat sneller, maar ze konden hem niet verslaan. Voormalig wereldkampioen Damon Hill is onder de indruk van Verstappen.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Of hij nou de snelste auto had of niet, Max Verstappen sloeg keihard toe in Canada. De Nederlander hield zijn hoofd koel in de onvoorspelbare omstandigheden en versloeg Lando Norris en George Russell na een mooi gevecht. Verstappen breidde als kers op de taart ook nog eens zijn voorsprong in de WK-stand flink uit. Volgens Damon Hill, de wereldkampioen van 1996, waren de prestaties van Red Bull echt minder geweest zonder Verstappen.

"Dit jaar zijn er een paar goede races verreden waarin Red Bull de overwinning louter te danken had aan Verstappens briljante prestaties en zijn vermogen om kalm te blijven onder druk", stelt Hill in de podcast van Sky Sports F1. "Ik was (tijdens de race in Canada red.) erg onder de indruk van de manier waarop hij rustig bleef toen hij George Russell niet kon passeren bij de start. Hij nam zijn plekje in en leek af te wachten. Ook al klaagt hij over problemen met de auto, denk bijvoorbeeld aan het feit dat hij niet over kerbstones kan rijden, hij klinkt altijd zo ontspannen op de radio."

Er is echter één uitzondering, legt Hill uit. "De enige keer dat hij niet ontspannen klinkt, komt dat omdat hij zich aan iets of iemand ergert. Dan uit hij zijn woede. Voor de rest is hij in staat om op de toppen van zijn kunnen te presteren in de Formule 1 én nog steeds helder na te denken, een strategie te bepalen en kansen te grijpen. Max kreeg nu een kans en pakte die met beide handen aan. Hij heeft geen steken laten vallen, dus je moet wel zeggen dat hij heel erg goed is. Ik ben bang dat ik het overduidelijke aan het vertellen ben. Daar krijg ik geen punten voor..."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership