Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Hoe Albons Red Bull-degradatie een geluk bij een ongeluk was

Alexander Albon staat aan de vooravond van zijn tweede jaar bij Williams. Hoe anders ziet zijn leven er uit dan ruwweg twee jaar geleden toen hij net door Red Bull op een zijspoor was gezet. Maar, dat zijspoor was met de kennis van nu misschien wel een geluk bij een ongeluk.

AA Season Launch 3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © www.richardpardon.co.uk

Aan het einde van het seizoen 2020 werd duidelijk dat er bij Red Bull geen plek meer was voor Alexander Albon. Niet in de rol van racecoureur, althans. Hij werd als reserve- en ontwikkelingscoureur op een zijspoor gezet. Dat was op dat moment bepaald niet naar zijn zin, maar nu, nu hij zijn tweede jaar met Williams ingaat, kijkt hij er toch anders op terug.

"Dat jaar weg van de Formule 1 gaf me de kans om mijn hoofd leeg te maken. Als je een moeilijk jaar doormaakt, bestaat er geen genade. Dan word je niet met rust gelaten, niet door jullie bijvoorbeeld", aldus Albon, tegenover onder andere RacingNews365 verwijzend naar de journalisten.

"Het meest frustrerende is dat je competitief kunt zijn, maar dat het er niet uitkomt en je dus niet zo goed bent als zou kunnen, enkel omdat de puzzel niet helemaal lekker in elkaar valt. Een jaar weg van de sport kan dan helpen om je hoofd wél goed leeg te maken en om na te gaan wat voor jezelf dan niet helemaal goed werkte."

En al snel merkte Albon wat er met het oog op de toekomst beter kon: "Al na een paar maanden ging ik voor mezelf na hoe ik mezelf kon verbeteren en op die manier probeerde ik mijn tijd nuttig te besteden."

Zo maakte hij van de nood een deugd, maar dat betekent niet dat als hij alles opnieuw zou kunnen doen, hij bewust voor dat 'verlofjaar' zou hebben gekozen: "Ik zou een jaar aan de zijlijn nooit vrijwillig verkiezen boven racen, maar het was wel zo dat toen ik terugkeerde (bij Williams, red.) ik meer zelfvertrouwen had."

"Ik was gemotiveerd en had de wil om mezelf te bewijzen. Maar ergens was het ook verrassend dat je je, ook al ben je een jaar weg, toch verbonden voelt met de Formule 1. Ik wist ook dat zodra ik terug zou keren er geen tijd was om rustig in het ritme te komen. Maar hoe raar het ook klinkt, voelde ik me een betere coureur dan daarvoor. Daarvoor had ik met dat jaartje aan de zijlijn de basis gelegd."

Ook interessant:

In de titelstrijd met Verstappen zijn de Mercedes-excuses op

De eerste RN365 F1-podcast van het seizoen is er! Tom Coronel, Rudy van Buren en host Joris Mosterdijk vellen hun oordeel over het nieuwe F1-seizoen, de Red Bull-launch, de nieuwe Red Bull-deal met Ford en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull