Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso ondanks verpletterend seizoen Verstappen nog bovenaan op deze lijst

Dat Max Verstappen dit seizoen volkomen domineert, blijkt wel uit het verschil in punten tussen hem en Sergio Perez, die tweede staat in de stand om de wereldtitel. Het verschil van 125 punten is echter niet de grootste marge in dit stadium van een Formule 1-seizoen.

Max Verstappen heeft dit seizoen bewezen dat er op hem momenteel geen maat staat. Hij won tien van de twaalf races en eindigde in de andere twee GP's als tweede. Tevens won hij ook alle drie de Sprintraces en noteerde zes keer de snelste raceronde. De teamgenoot van de Nederlander, Sergio Perez, heeft het echter lastiger. De Mexicaan begon het seizoen goed, met twee overwinningen in de eerste vier races, wat speculaties aanwakkerde dat hij Verstappen zou kunnen uitdagen voor de titel.Daarna ging het echter aanzienlijk slechter met de prestaties van Perez, die in zes races tussen Monaco en Groot-Brittannië slechts twee podiumplaatsen wist te bemachtigen.

Grootste puntenvoordeel halverwege het seizoen

Hoewel Perez de laatste weken weer enigszins in vorm lijkt te zijn, is de Mexicaan nog steeds niet opgewassen tegen het moordende tempo van Verstappen. Om dat aspect te benadrukken, nu de Formule 1 aan zijn jaarlijkse zomerstop begint, staat Verstappen op de tweede plaats in de lijst van grootste puntenkloof tussen teamgenoten, bij het ingaan van de zomerstop. Het verschil van 125 punten tussen Verstappen en Perez, wordt echter overschaduwd door Fernando Alonso's prestaties in 2012, toen de Spanjaard een van zijn beste seizoenen reed en bijna wereldkampioen werd in een Ferrari. In dat jaar was de Italiaanse wagen vaak slechts de vierde snelste auto op de grid. Met teamgenoot Felipe Massa spartelend aan de andere kant van de garage, gingen de twee coureurs de zomerstop van 2012 in met 139 punten verschil. Het grootste puntenverschil tussen teamgenoten ooit in de Formule 1, op dat moment van het seizoen. Opvallend is dat in de top vijf van puntenverschillen tussen teamgenoten tijdens de zomerstop telkens Verstappen of Alonso de bovenliggende partij is. De Nederlander had 107 punten voorsprong op Pierre Gasly in 2019, en Alonso heeft dit jaar 102 punten meer dan Lance Stroll, naast het feit dat hij 88 punten beter was dan Kimi Raikkonen in 2014.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel