Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Haas maakt met afwijkende aanpak indruk op Mercedes en Ferrari

Haas heeft er dit seizoen tot dusver voor gekozen om geen grote updates door te voeren. Een zet die zijn vruchten lijkt af te werpen.

Schumacher Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Mercedes en Ferrari hebben kennis genomen van de recente resultaten van Haas in het kader van hun unieke aanpak van de ontwikkeling van de auto in 2022. Terwijl de meeste F1-teams in de eerste helft van het seizoen consequent met nieuwe onderdelen kwamen, heeft Haas nog geen grote wijzingen aan hun auto aangebracht.

Dit komt omdat het team de VF-22 volledig wil begrijpen en het potentieel ervan wil maximaliseren voordat het later in het jaar een upgradepakket doorvoert. Ondanks het gebrek aan upgrades heeft Haas onlangs in Groot-Brittannië en Oostenrijk hun eerste dubbele puntenfinishes van het seizoen behaald.

Mercedes heeft Haas op haar 'radar'

Gezien het verschil in aanpak tussen Haas en hun rivalen heeft het Amerikaanse team de aandacht getrokken van enkele topteams. "Het is fantastisch dat Guenther (Steiner) competitief kan zijn", vertelt Mercedes-teambaas Toto Wolff aan de media, waaronder RacingNews365.

"We hebben het gezien in de laatste paar races, ze waren enorm snel. We hadden ze zeker op de radar om met ons de strijd aan te haan en dat is leuk. Geen updates brengen, het laat zien dat als je de auto op een gunstige manier afstelt hier veel van het potentieel mee kan ontluiken, in plaats van het vinden van 'twee tienden' in aerodynamische downforce dat zich uiteindelijk dan toch niet altijd goed vertaalt naar rondetijden."

Binotto: "Het is geweldig voor Haas dat ze het nog steeds goed doen"

Ferrari-teambaas Mattia Binotto, wiens team Haas voorziet van motoren en andere onderdelen door middel van een nauwe samenwerking, sprak vol lof over het Amerikaanse team.

Hij stelde echter dat de 'voorgeschreven' aard van de van de nieuwe F1-reglementen de impact van het brengen van updates in 2022 heeft verminderd. "Ik denk dat sommige topteams wat upgrades hebben doorgevoerd, maar soms gaat het om echt kleine details. De ontwerp van de auto's is behoorlijk dichtgetimmerd en er is niet veel dat je kunt doen nadat je het basisontwerp van de auto hebt bepaald", legt hij uit.

"Het is geweldig voor Haas dat ze het nog steeds goed doen. Het gaat erom dat je altijd het maximale uit de auto haalt in iedere race. Misschien passen de laatste twee races beter bij hun auto? Dat weet ik niet. Ook aan onze kant hebben we dit seizoen nog niet veel ontwikkelingen doorgevoerd."

Ook interessant:

Deze updates kan Verstappen dit jaar nog verwachten van Red Bull

Max Verstappen kan dit jaar (als er niks geks gebeurt) nog minimaal vier updates verwachten voor zijn RB18 van Red Bull. Wat deze upgrades zijn en wanneer deze naar verwachting zullen komen check je in de video hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Haas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"