Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe Hamilton van Russell een wereldkampioen wil maken

Lewis Hamilton spreekt openlijk over zijn band met zijn toekomstige teamgenoot, George Russell. De regerend wereldkampioen hoopt een 'positieve invloed' te hebben op de toekomst van het jonge talent.

Vanaf 2022 zal Lewis Hamilton tezamen met George Russell uitkomen voor Mercedes. Valtteri Bottas vertrekt naar Alfa Romeo en het jonge Britse talent krijgt 'promotie' en komt over van Williams. Hamilton hoopt dat hij met zijn ervaring bij kan dragen aan de carrière van zijn nieuwe teamgenoot. Er kan echter maar één wereldkampioen zijn in de Formule 1, dus Russell zal uiteindelijk het doel hebben om Hamilton te verslaan. Voor nu is er nog een 'fijne balans' tussen de twee coureurs, zo legt Hamilton uit in gesprek met de BBC . "Je kan zien dat George enorm respectvol is", zo trapt hij af. "Het is een enorm getalenteerde jonge coureur en ik denk dat er al enorm veel respect is. Maar hij wil snel zijn, hij wil gaan winnen en dat moet hij allemaal doen terwijl hij in een nieuwe rol terecht komt. Ik weet nog dat ik in 2007 tegen Fernando Alonso moest racen. Natuurlijk wilde ik hem verslaan, dus ik respecteer het als en verwacht ook dat George die mentaliteit heeft. Anders ben je geen winnaar."

Hamilton wil van Russell een kampioen maken

Hamilton zit naar eigen zeggen niet te wachten op een interne titelstrijd met Russell, zoals de regerend wereldkampioen in 2016 had met Nico Rosberg. "Ik wil heel graag dat hij succesvol wordt. Er komt een punt dat ik niet meer doorga in deze sport en, weet je, hij is mijn teamgenoot en de volgende Brit die ik wil zien als wereldkampioen." "Terwijl wij het tegen elkaar opnemen en ik ook wil winnen, hoop ik dat ik een positieve invloed kan hebben op hoe het met hem gaat binnen het team." Hamilton wil Russell ondersteunen in het afstellen van de auto, het analyseren van de data en ook zijn rijkunsten op het circuit. Vanaf volgend jaar moet blijken hoe de twee met elkaar omgaan als teamgenoten.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024