Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Spanje?

De tiende wedstrijd van het seizoen is de F1 Grand Prix van Spanje en deze zal van start gaan op zondag 23 juni 2024 om 15:00 uur Nederlandse tijd! Voordat de race begint, zullen eerst de vrije trainingen en de kwalificatie plaatsvinden. Bekijk onderstaand al de tijden van de Spanje GP.

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Spanje en tijden

Formule 1 Spanje tijden

Het Grand Prix weekend in Spanje vindt plaats van vrijdag 2 juni t/m zondag 4 juni 2023. Hoe laat begint de F1-race in Spanje op het Circuit de Catalunya Barcelona? Bekijk hieronder een overzicht van de starttijden van de vrije trainingen, kwalificatie en de race (Nederlandse tijd)

Tijdschema GP Spanje

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 21 juni -
Tweede vrije training vrijdag 21 juni -
Derde vrije training zaterdag 22 juni -
Kwalificatie zaterdag 22 juni -
Race zondag 23 juni -

F1 liveblog

Wanneer je niet in de gelegenheid bent om de F1 live op TV te kijken, dan kan je altijd het F1 liveblog volgen op RacingNews365. Zo mis je niks van de vrije trainingen, kwalificatie en de race. Wil je weten hoe je de F1 Grand Prix van Spanje op TV kan kijken? Bekijk dan dit artikel.

Wanneer is de Formule 1 GP van Spanje?

Het Grand Prix-weekend van 2024 in Spanje vindt plaats van 21 tot en met 23 juni en is de tiende race op de kalender. Op vrijdag vinden de eerste en tweede vrije training plaats. Vervolgens wordt op zaterdag de laatste vrije training gereden. De kwalificatie volgt later op de dag om 16:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zondag 23 juni om 15:00 uur Nederlandse tijd.

F1 Spanje GP

In Spanje veranderde Max Verstappen de Nederlandse Formule 1-wereld voorgoed in 2016. In de eerste ronde kwamen de Mercedes-coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton met elkaar in aanraking, wat voor beiden het eind van de race betekende.

Daniel Ricciardo nam hierdoor de leiding over, maar door een bandenstrategie viel hij later in de race terug. Uiteindelijk wist zijn teamgenoot Max Verstappen de race te winnen, waardoor hij de eerste Nederlander en de jongste coureur ooit (18 jaar en 228 dagen) werd die een Formule 1-race won.

Zeven jaar later mag de Red Bull-coureur zich inmiddels tweevoudig wereldkampioen Formule 1 noemen en in die hoedanigheid strijkt hij in juni neer in Barcelona voor de tiende Grand Prix van het 2024 F1-seizoen.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs