Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Hoe Perez de race van Mercedes verpestte en Verstappen aan de zege hielp

Max Verstappen won de Grand Prix van Frankrijk, terwijl Mercedes toch ook een zeer snelle auto leek te hebben. Het was echter Sergio Perez die er voor zorgde dat Mercedes was gekortwiekt en strategisch geen alternatieve opties had. Toto Wolff legt uit waarom.

Verstappen Perez France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

De Grand Prix van Frankrijk werd uiteindelijk beslist door een geweldige strategie van Red Bull. Dat was echter alleen mogelijk door de goede prestatie van Sergio Perez, maar het begon allemaal bij die verrassende undercut van Max Verstappen, die daarmee Lewis Hamilton verschalkte in de beginfase van de race.

Toto Wolff beaamt dat in gesprek met onder meer RacingNews365, als hem na afloop van de race wordt gevraagd waar het allemaal mis ging voor Mercedes, dat de overwinning voor het grijpen had maar uiteindelijk werd afgetroefd door Red Bull, Max Verstappen, maar ook door Sergio Perez.

"We hebben de race verloren bij de pitstop, omdat we dachten dat we goed genoeg beschermd waren tegen de undercut. Dat was niet zo. We hadden een gat van drie seconden om de undercut te beschermen, maar dat was blijkbaar niet genoeg."

En na die undercut kon Mercedes niet anders meer dan doorrijden, omdat Perez de spelbreker was. "Vanaf dat punt hadden we het initiatief niet meer in handen. Het gevecht tussen de drie coureurs vooraan was intens en uiteindelijk moesten we kiezen voor een eenstopper. De tweestopper was een gevaar voor ons, omdat Perez in de weg zat. We hebben simpelweg gefaald deze zondag", aldus de Oostenrijker.

De cruciale rol van Perez viel ook Wolff op, die beseft dat het toch heel anders is om tegen twee in plaats van één Red Bull-coureur te moeten vechten. "Red Bull is absoluut een grotere bedreiging nu ze twee coureurs hebben die het gevecht aangaan. Als Perez niet in onze pitwindow had gezeten, dan hadden we met ten minste een wagen gekozen voor een undercut. Dan hadden we de andere Red Bull in het nauw kunnen dringen."

Had Mercedes die rol van Checo onderschat, omdat hij in het begin van de race leek weg te zakken? De teambaas meent van niet. "Nee, we wisten altijd al dat hij die rol zou gaan spelen, want hij zat de hele tijd in onze pitwindow. Hij zat niet heel ver van ons vandaan. Ja, hij deed in het begin niet mee om de podiumposities, maar Red Bull wist zijn stint te verlengen en dat bleek uiteindelijk de beste strategie om terug op het podium te komen", aldus Wolff.

Ook interessant:

Was de race van Max Verstappen van begin tot eind foutloos? Nee, Tom Coronel zag 'gelukkig' één foutje, dat hij dan wel weer samen met Red Bull-coureur wist te herstellen, om van de Grand Prix van Frankrijk een overweldigende zegetocht te maken. Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen