Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Hoe Verstappen in 2022 een nóg betere coureur werd

Met 15 overwinningen in 22 races kan niemand ontkennen dat het een dominant jaar was van Max Verstappen. Christian Horner zag hetzelfde en prijst zijn coureur, die in zijn ogen opnieuw is gegroeid.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen kan terugkijken op zijn twee succesvolste Formule 1-seizoenen ooit. De nu tweevoudig kampioen heeft volgens zijn teambaas, Christian Horner, opnieuw stappen gemaakt. Na zijn eerste kampioenschapsjaar in 2021 kwam direct zijn tweede titel, waarbij hij meer rust en kalmte uitstraalde dan eerder in zijn carrière.

Horner snapt wel waarom. "In de laatste jaren hebben we een Max gezien met verwoestende snelheid en controle over de auto, die zich wist aan te passen aan alle omstandigheden en de absolute limiet in de auto aan wist te voelen. Wat we ook steeds meer zagen de afgelopen jaren is zijn mentale kracht", zegt de Red Bull-teambaas in gesprek met Channel 4.

Dit komt volgens Horner mede door de titelstrijd tegen Lewis Hamilton in 2021. "Het opnemen tegen iemand die zo veel meer ervaring heeft, met zoveel intensiteit en druk op zich. En het dan toch zo aanpakken! Daarna kwam de vrijheid van dit jaar met alle ervaring en kennis: hij heeft opnieuw een stap voorwaarts gemaakt."

"Hij reed ongelooflijk volwassen dit jaar en hij was vrijwel foutloos als we hem vergelijken met de andere coureurs. Hij heeft op een voorvleugel na geen enkele schade gereden, als ik het me goed herinner!"

Dominantie van Verstappen

Wat maakte Verstappen in 2022 zo dominant? Horner heeft een waslijst aan complimenten voor zijn Nederlandse coureur. "Hij racet ontzettend gedreven, vastberaden en vol overtuiging. Ondertussen maakte hij geen fouten en is het een uitzonderlijk optreden geweest. Zijn zelfvertrouwen is duidelijk heel hoog. En nogmaals: die mentale kracht, op belangrijke momenten zó presteren, hij stelt nooit teleur."

"De manier waarop Max heeft gedomineerd, dat is een voorrecht geweest om mee te maken. Hij heeft fenomenaal gereden. De beloning hiervan? Dat na zoveel jaren, hard werken en toewijding de constructeursbokaal eindelijk weer terug is in Milton Keynes. We zijn ontzettend trots en we willen de beker hier natuurlijk houden", aldus Horner.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend