Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Honda doet bijzondere onthulling: "Spraken met Aston Martin over Alonso"

Koji Watanabe, de topman van Honda Racing Corporation, ziet geen problemen ontstaan nu het Japanse merk vanaf 2026 weer met Fernando Alonso gaat samenwerken. Wel geeft hij toe dat er soms spanningen waren in de McLaren-tijd en er gesprekken over Alonso zijn gevoerd.

Alonso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vanaf 2026 gaat Honda in zee met Aston Martin, waar Fernando Alonso zijn contract inmiddels heeft verlengd. Het Japanse merk en de coureur werkten tussen 2015 en 2017 al samen bij McLaren, maar die samenwerking zou op een sof uitdraaien. Alonso riep in het eerste jaar nota bene in Japan dat hij met een 'GP2-engine' reed en zette zo kwaad bloed bij Honda. Toch kijkt Koji Watanabe, de topman van Honda Racing Corporation, uit naar 2026.

"Ik kijk er heel erg naar uit om in 2026 weer samen te racen voor zeges", vertelt Watanabe tegen Autosport. "Dat is mijn eerlijke mening. Toen ik van 2015 tot en met 2017 met hem werkte, was het een vrij lastige situatie voor zowel Honda als het team. Het was een bijzonder frustrerende periode in onze geschiedenis en er waren momenten waarop onze relatie gespannen was. Maar we zijn juist sterker geworden door die frustratie te overwinnen."

Watanabe ziet dat Alonso nog steeds gemotiveerd is. "Fernando is sindsdien ook heel actief geweest. Ik ben blij dat we die pijnlijke ervaring samen hebben kunnen overwinnen en opnieuw samen voor de zege kunnen vechten. Ik hoop dat we samen voor het kampioenschap kunnen gaan en kunnen winnen."

Gesprekken

De topman onthult dat Honda wel met Aston Martin over Alonso heeft gesproken. "Wij hebben er niets mee te maken gehad voor 2025, dat is zonder ons beslist. Ik ben niet bekend met de details van Alonso's contract, maar het is een meerjarige deal en het zou dus overlappen met de start van de samenwerking met Aston Martin."

"We hebben veel gesprekken gevoerd met Aston Martin met betrekking tot onze samenwerking in 2026", vervolgt Watanabe zijn verhaal. "We hebben ook meningen uitgewisseld over de coureurs. We waren het er over eens dat Alonso een topcoureur is en Aston Martin heeft ons gevraagd of het problematisch zou zijn voor Honda als zij het contract van Alonso zouden verlengen. Het kwam dus niet als een verrassing, de situatie werd op meerdere momenten gedeeld. Honda heeft op dat vlak ook geen verzoeken gedaan."

Watanabe wil nu voor een glimlach op het gezicht van Alonso zorgen. "Fernando is zeer toegewijd en daardoor ook heel rechtdoorzee. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken. Dit keer wil ik zeker samen kunnen lachen."

Praat mee!

Viaplay
x
Italiaanse media Jubelende Italiaanse media plaatsen vraagtekens bij snelheid Red Bull, loven 'groot kampioen' Verstappen