Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

"Honda heeft dit seizoen enorme stappen vooruit gemaakt"

Nu de samenwerking tussen Toro Rosso en motorleverancier Honda anderhalf seizoen oud is, kijkt teambaas Franz Tost terug op de samenwerking tussen de twee partijen, die volgens hem tot nu toe vlotjes is verlopen.

Kvyat P3 Duitsland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In september van het jaar 2017 maakte Toro Rosso bekend dat het team het daaropvolgende seizoen zou overstappen van Renault- naar Honda-motoren. De Japanse motorleverancier had in 2015 haar herintrede in de sport gemaakt bij McLaren, maar het huwelijk tussen de twee liep uit op een regelrecht fiasco. Toch besloot Honda de Formule 1 niet de rug toe te keren en zo vond het haar heil bij Toro Rosso, waar het een meerjarig contract mee sloot. Ondanks de kwakkelende eerste jaren bij McLaren, had Toro Rosso-teambaas Franz Tost veel vertrouwen in het Japanse bedrijf.

"Honda is een gerenommeerd en internationaal autobedrijf. Toen Honda met ons in zee besloot te gaan, hadden we er bij Toro Rosso veel vertrouwen in dat Honda een succesvolle periode in de Formule 1 tegemoet zou gaan. In het verleden had het Japanse bedrijf namelijk al meerdere keren laten zien in staat te zijn om een top-motor te bouwen."

Tot nu toe bevalt de samenwerking Tost wel en hij is onder de indruk van de grote stappen die de Japanners vergeleken met vorig seizoen hebben gemaakt: "Honda heeft vergeleken met vorig jaar enorme stappen vooruit gezet en de snelheid waarmee ze hun motoren ontwikkelen is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend te noemen."

"Zeker nu ze ook de samenwerking met grote broer Red Bull zijn aangegaan", zo gaat de Oostenrijker verder tegenover F1Technical.net. "Nu ze motoren aan twee teams leveren, kan Honda veel sneller over de benodigde data beschikken om de motoren nog beter en betrouwbaarder te maken. Red Bull is een van de beste partners die ze kunnen wensen en Toro Rosso speelt graag de ondersteunende rol in Honda's Formule 1-project", aldus Tost.

Russell albon leclerc

Wat is er terechtgekomen van de talenten uit de Formule 1-kweekvijver?

De Formule 2, voor 2017 de GP2 genoemd, staat bekend als de grootste kweekvijver voor aanstormende potentiële Formule 1-wereldkampioenen. Hoe is het de kampioenen van de opleidingsklasse eigenlijk vergaan nadat ze de Formule 2- of GP2-titel op hun naam wisten te schrijven? RacingNews365 zocht het uit.

Bekijk het album
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team