Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda in vuur en vlam na pole Verstappen: "Weten wat ons nu te doen staat"

Honda zwaait af in de Formule 1 met in ieder geval een poleposition in haar laatste Grand Prix-weekend, maar de Japanners willen meer. Een overwinning, en natuurlijk de wereldtitel voor Max Verstappen.

Wie had dat verwacht voorafgaand aan de kwalificatie. Een dominante pole voor Max Verstappen?! Die kwam er, tot vreugde van motorleverancier Honda, die bezig is aan haar laatste kunststukje in de Formule 1. Na zondag nemen ze afscheid, en dat willen ze met een wereldtitel doen. "Dat was onze laatste kwalificatie", begint technisch directeur Toyoharu Tanabe zijn terugblik op de zaterdag. "Niet alleen van het jaar, maar voor Honda in de Formule 1. Het was daarom geweldig om met Max de pole te pakken, zijn tiende van het seizoen." Voor Honda was het voor het eerst in dertig jaar dat ze in een seizoen 10 polepositions wisten te veroveren. "Een werkelijk fantastisch resultaat, dat kon ontstaan door zijn eigen prestaties, maar ook door geweldig teamwork van Red Bull. Checo gaf hem namelijk een mooie, veel betekenende slipstream", zo geniet Tanabe-san van zijn Red Bull-coureurs.

Honda heeft maar een taak

Met het oog op de race weet Honda dat Verstappen maar een taak heeft voor de Grand Prix van Abu Dhabi. "We weten wat ons te doen staat voor de titelstrijd: voor onze rivaal finishen", zo doelt hij op Lewis Hamilton. "De beide Red Bull-Honda's starten op de zachte band, terwijl Mercedes op de medium band start, dus het wordt interessant om te zien hoe dat zich zal ontvouwen", weet de Japanner, wiens team verantwoordelijk voor de motor rond de klok zal werken om alles in perfecte banen te laten verlopen. "Er zijn verschillende strategieën, dus vanuit het oogpunt van de krachtbron moeten we flexibel zijn en klaar staan voor elk mogelijke beslissing van het team. Dit is Honda's laatste race in de Formule 1, dus we gaan er alles aan doen om met een titel te eindigen, zodat we zonder spijt dit hoofdstuk af kunnen sluiten", aldus Tanabe.

1469694231954477064

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen