Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Honda

Honda: "Na Australië hard gewerkt om onze krachtbron te verbeteren"

De derde positie van Max Verstappen in de Grand Prix van Australië betekende voor motorleverancier Honda een welkome opsteker. Voor het eerst sinds haar terugkeer in de Formule 1 stond er een coureur op het podium die gebruik maakte van de Japanse krachtbron. In Bahrein wacht dit weekend een nieuwe uitdaging.

De vreugde was groot in Melbourne bij motorleverancier Honda, maar maakte direct plaats voor een kritische noot: er is nog werk aan de winkel om Mercedes te achterhalen. Toyoharu Tanabe, technisch directeur van Honda, blikt vooruit op het Grand Prix-weekend in Bahrein.

"Het was goed om het seizoen met een derde plaats te beginnen. Ons eerste podium sinds 2008. We zagen wel een groot verschil tijdens de kwalificatie en race ten opzichte van het winnende team (Mercedes red.)."

"We zijn in onze fabrieken in Groot-Brittannië en Japan zo snel als mogelijk aan de slag gegaan om alle details en data te analyseren die we in Melbourne verzameld hebben van onze powerunits. We hebben hard gewerkt om onze krachtbron te verbeteren voor dit weekend en toekomstige races."

In Australië sprak iedereen vol lof over de Honda-motor en de stap die de Japanners deze winter gezet lijken te hebben. Tanabe verwacht dat hij na de Bahreinse Grand Prix een goed beeld heeft van de performance en mogelijkheden van de Japanse powerunit en het chassis van Red Bull.

"Het circuit in Bahrein is meer representatief, in tegenstelling tot het stratencircuit Albert Park. In Sakhir kent het circuit lange rechte stukken, wat betekent dat we aan het einde van het weekend een beter beeld hebben van de prestaties en het potentieel van zowel de Red Bull als onze Honda-krachtbron."

Vorig seizoen verraste Pierre Gasly met een vierde plaats in de Toro Rosso. Dat is tot op heden het beste resultaat in de Formule 1 van de teamgenoot van Max Verstappen.

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws