Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

Honda ontkent extra pk's voor Red Bull: "Was het maar waar!"

De afgelopen dagen circuleerden er verhalen vanuit Duitse media dat de nieuwe Honda-motor goed zou zijn voor 15pk meer. Honda's technisch directeur Tohoharu Tanabe spreekt dat tegen, al zou hij willen dat het waar was!

Tanabe Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Honda introduceerde voor de Grand Prix van Frankrijk de tweede motor voor het merendeel van de Red Bull- en AlphaTauri-coureurs, waaronder ook Max Verstappen. Het was een motor van dezelfde specificatie als de eerste motor, waarbij enkel softwarematige dingen aangepast hadden kunnen worden. Duitse media schreven dat men daarmee de betrouwbaarheid had verbeterd, waardoor men een hogere motorstand aan zou kunnen spreken met meer pk's tot gevolg.

Men repte daarbij over een winst van een kleine 15pk, maar ten overstaan van onder andere RacingNews365 laat Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe weten dat dat niet aan de orde is: "Ik zou dolblij zijn als dat echt zo was, maar dat is niet het geval. Onder de huidige reglementen is het niet toegestaan performance-gerelateerde updates door te voeren. Deze motor is hetzelfde en net zo snel als de eerste motor, dus zowel qua specificatie als performance."

Gevraagd echter of Honda dus niet per se met een krachtiger motor ten tonele verschijnt, maar ten opzichte van het begin van het jaar wel meer uit het bestaande pakket weet te halen, antwoordt Tanabe wél bevestigend: "Dat denk ik wel."

"We reden tijdens de wintertests voor het eerst met deze 2021-motor en daarna hebben we geleidelijk aan meer geleerd over hoe we de motor in kunnen zetten. We hebben onze tekortkomingen verbeterd en onze sterke punten verder uitvergroot. De basis van de motor is dus qua specificatie en performance hetzelfde, maar de manier waarop we hem op het circuit inzetten is verbeterd."

Nu Honda zo goed presteert - men won de laatste vier Formule 1 Grands Prix - reist de vraag of Honda misschien het besluit om uit de sport te stappen zou heroverwegen als men er met de wereldtitel vandoor gaat. Tot zijn grote spijt moet Tanabe een 'nee' verkopen. Althans, dat denkt hij.

"Persoonlijk vind ik het heel jammer dat Honda ermee stopt. Maar ik denk dat wat het eindresultaat ook gaat zijn Honda's besluit niet zal veranderen, wat betekent dat Honda de Formule 1 echt zal verlaten."

Ook interessant:

Het draait in de Formule 1 vaak om geld, zo ook wanneer het over de salarissen van de coureurs gaat. Wat is het salaris van Max Verstappen en Lewis Hamilton? En welke coureurs hebben het laagste salaris? Wij zochten het voor je uit!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"