Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda past 'te agressief motorontwerp' aan voor GP Australië

Honda is na de wintertestweken niet helemaal tevreden met het 'te compacte ontwerp' van de eigen motor. De Japanse motorfabrikant past de krachtbron nog voor de Australische Grand Prix aan.

De geluiden vanuit Barcelona over de nieuwe Honda-motor waren overwegend positief. Red Bull, Toro Rosso en Honda waren tevreden met de snelheid van de V6-turbo, maar vooral ook met de betrouwbaarheid ervan.

Toch ziet Honda aanleiding om nog voor de eerste Grand Prix de krachtbron aan te passen: "Grote problemen hebben we niet, maar er zijn wat kleinere issues die voortkomen uit een te compact ontwerp van de motor", aldus Honda technisch directeur Toyoharu Tanabe in gesprek met Autosport . "Het ontwerp was in dat opzicht iets te agressief, maar de maatregelen die we daartegen nemen zijn op tijd klaar voor de eerste Grand Prix in Australië. Het is stelt ons dus niet voor een serieus probleem." Ondanks de verbeteringen die Honda voor die eerste wedstrijd doorvoert, is Honda nog niet volledig overtuigd van de competitiviteit van de krachtbron: "Tevreden zijn we natuurlijk nooit voor de volle honderd procent. Er zijn nog genoeg gebieden waar we aan moeten werken om de concurrenten van Ferrari en Mercedes bij te halen."

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af