Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda positief gestemd na bemoedigende eerste stappen in Suzuka

Voor motorleverancier Honda is de zeventiende race van het seizoen, die in Suzuka, van groot belang. Het is namelijk de thuisrace van de Japanners, die de moed er na afloop van de vrije trainingen goed in hadden zitten.

De meest opvallende naam die op vrijdag in een door Honda aangedreven Formule 1-bolide rondreed op Suzuka was toch wel die van Naoki Yamamoto. De Japanner kreeg in zijn thuisland de kans van Toro Rosso-Honda om te schitteren tijdens de eerste vrije training. Ook Toyoharu Tanabe, eindverantwoordelijke van Honda's Formule 1-tak, was in zijn nopjes met het F1-debuut van zijn landgenoot. "Ik vond het op persoonlijk vlak prachtig om met een Japanse coureur, al Japans communicerend, te kunnen werken. Hij stapte op vrijdag voor het eerst in zijn leven in een Formule 1-bolide en dat deed hij met verve. Hij heeft het team en ook de Honda-engineers van goede feedback voorzien." Vanwege de afgelaste zaterdag zag Honda zich genoodzaakt om haar programma tijdens de vrije trainingen op vrijdag om te gooien: "Tijdens de tweede vrije training hebben we zowel onze kwalificatie- als onze race-set-up moeten testen." "Het is doodzonde voor alle Japanse fans, die lang naar dit weekend hebben uitgekeken, dat er zaterdag niet wordt gereden. Veiligheid gaat echter boven alles", zo concludeert de Honda-man. "Verder verliepen de sessies op vrijdag veelbelovend", zo vervolgt de Japanner zijn verhaal. "De eerste voortekenen zijn heel positief en beide teams lijken in Suzuka competitief voor de dag te komen", aldus Tanabe-san.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tim en Tom Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel uitgebreid vooruitblikken op de Grand Prix van Japan.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"