Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda probeert positief te blijven na enorme domper in Brazilië

Na een zware race op Interlagos zag Honda schadebeperking in het kampioenschap van Max Verstappen en Red Bull. Toyoharu Tanabe baalt van het resultaat, maar hoopt terug te kunnen slaan in Qatar.

Gedurende het weekend kreeg Lewis Hamilton aardig wat tegenslagen te verduren, al kon hij op zondag alsnog de Grand Prix van Brazilië winnen. Max Verstappen en Sergio Perez kwamen respectievelijk als tweede en vierde over de eindstreep. Toyoharu Tanabe is gematigd enthousiast over het weekend. "Het is altijd een teleurstelling om niet te winnen, maar met het resultaat van Max en Checo in een zware en bloedstollende race was het schadebeperking", aldus de technisch directeur van Honda Racing. "Het is nog steeds een goed resultaat en we hebben punten kunnen scoren. Ook heeft Perez de snelste ronde geklokt, wat erg belangrijk is voor het kampioenschap."

Alle focus op de GP van Qatar

Volgens Tanabe is er weinig tijd om stil te staan bij de tegenslag in Brazilië. "We gaan nu door naar Qatar voor de laatste race van de triple header. Het is een nieuwe locatie voor iedereen, dus we hebben met beide teams (Red Bull en AlphaTauri, red.) goed samengewerkt met de Honda-werknemers in Japan om ons voor te bereiden."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie