Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mick Schumacher

Hongerige Schumacher: "Zou F1-kans direct grijpen"

Zijn prestaties zijn tot nu toe nog niet héél overtuigend, rijden kan hij wel degelijk. Zijn naam heeft Mick Schumacher, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael, ook mee. Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat Schumacher Jr. de overstap zal maken. De Formule 2-coureur is zelf in ieder gereed voor de sprong, als hij vandaag nog wordt opgetrommeld.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Mick Schumacher heeft na zijn titel in de Formule 3 nog weinig hoge ogen kunnen gooien in de Formule 2, alwaar hij dit jaar rijdt voor het team van Prema Racing. Bij vlagen schijnt het talent van de jonge Duitser door en laat hij zien wat hij in huis heeft.

Schumacher heeft in het verleden aangegeven dat hij bepaalde dingen moet verbeteren om een kans te maken op een Formule 1-stoel. In de Formule 2-podcast The Road to F1 licht hij uit wat hij precies moet aanpassen aan zichzelf.

"In de Formule 1 is er geen ruimte voor fouten, dus je moet daar comfortabel, goed en rustig in je hoofd zijn. In andere woorden: je moet er klaar voor zijn. Als je dat gevoel hebt in je hart en je hoofd, dan weet je dat je er klaar voor bent. Wil je voor langere tijd in de Formule 1 blijven, dan moet je er honderd procent klaar voor zijn."

In de podcast lijkt Schumacher hiermee te duiden op het feit dat hij er nog niet klaar voor denkt te zijn, maar wanneer hij een hypothetische situatie krijgt voorgeschoteld waarin hij volgend jaar al in de Formule 1 terechtkomt, slaat hij om. Nog voor de interviewer zijn zin kan afmaken, vertelt Schumacher dat hij de kans met beide handen zou aanpakken. "Ik zou die kans direct grijpen."

Voor Mick Schumacher liggen er met name bij het Formule 1-team van Alfa Romeo kansen in de toekomst. Schumacher maakt onderdeel uit van de Ferrari Driver Academy en is een van de volgende talenten in de pijplijn om de koningsklasse te bereiken.

Luister hieronder naar de F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren.

4 reacties

    Analyse Vliegende start voor Verstappen, maar Mercedes oogt ook zeer snel