Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner achterhaalt oorzaak touché Verstappen en Norris

De touché tussen Max Verstappen en Lando Norris is ook op Silverstone nog het belangrijkste gespreksonderwerp. Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat het gevecht op een ander moment al intensiever werd.

Horner Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Oostenrijk ging het mis tussen Max Verstappen en Lando Norris. De coureurs raakten elkaar in een gevecht om de overwinning en moesten dat bekopen met een lekke band. Verstappen kwam nog als vijfde over de streep, terwijl Norris zijn zwaar beschadigde McLaren in de garage moest parkeren. Christian Horner keek met genoegen toe hoe Norris zijn harde woorden over de verdediging van Verstappen introk.

"Ze racen hard tegen elkaar en hebben met elkaar gesproken", stelt Horner tegenover Sky Sports. "Lando is een beetje teruggekomen op zijn standpunt en dat valt te begrijpen als je de emoties na een race in je achterhoofd houdt. Ik ben er zeker van dat we nog meer harde gevechten gaan zien in de tweede helft van het seizoen. Je leert ervan."

Had Red Bull achteraf aan Verstappen moeten melden dat Norris waarschijnlijk een straf van vijf seconden kreeg voor het overschrijden van track limits? Wellicht had het incident dan voorkomen kunnen worden. "Dat was een frustrerend onderdeel. Ze reden allebei terug op drie wielen en toen kwam de melding binnen op het scherm. Als dat 30 of 40 seconden eerder gebeurt, kunnen we Max informeren. Je weet dat echter niet op dat moment. De langzame pitstop bracht ons in die positie. Anders had Max een voorsprong van zeven seconden."

Horner denkt dat de strijd tussen de twee kemphanen al heviger werd in Spanje, waar Norris Verstappen op het gras duwde bij de start. "Persoonlijk denk ik dat het incident daar begon. Het was geen payback van Max, maar je kon zien dat het gevecht pittiger werd. Ze hebben altijd hard geracet gedurende hun carrière en je kent Max, hij vecht voor elke centimeter asfalt. Ik weet zeker dat Lando lering heeft getrokken uit het gevecht, net als Max. Uiteindelijk kreeg hij er een penalty voor. Dat was jammer." 

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'