Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner baalt niet van mislopen pole Verstappen: "P2 is niet per se een nadeel"

Christian Horner is opvallend positief na het mislopen van poleposition door Max Verstappen. Hij ziet volop kansen voor de race van zondag en wijst een cruciale factor aan.

Horner Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen miste op twee honderdsten poleposition voor de Grand Prix van Spanje. Lando Norris start voor de Nederlander, terwijl Verstappen vanaf de tweede plek moet komen. Christian Horner reageert voor de camera van Viaplay op de prestatie van Verstappen.

"Het is zo'n fijne marge. We evenaarden de poletijd in Montreal en missen hier de pole op twee honderdsten, maar het is een geweldige prestatie van Max en het team. Ik denk dat we in de nacht van vrijdag op zaterdag goed werk hebben verricht en we de auto hebben verbeterd. En om dan op de eerste rij te starten, dat is een fantastische plek."

Dan richt Horner zich op de race, waarbij Norris dus op poleposition staat. "Het is de langste, of een van de langste, runs naar de eerste bocht die we op de kalender hebben en de tweede plek is het niet per se een nadeel. Bovendien is er een kans op regen, vooral op zondagochtend. Het kan dus weer een heel spannende race worden, maar ik denk niet dat het alleen om de start gaat. Het gaat om de banden, de slijtage van de linkerbanden en hoe die de race gaan overleven."

Dan richt Horner zich ook nog even op de prestatie van Sergio Perez in de kwalificatie. De Mexicaan kwam niet verder dan de achtste plek. "Hij heeft het laatste deel van de kwalificatie gehaald en dat is een goede vooruitgang voor hem, maar hij miste net die laatste set banden. Hij moet helaas drie plaatsen verder naar achteren starten door zijn straf vanuit Canada, maar hij kan zondag goede punten scoren en dat is wat we van hem nodig hebben", zo sluit Horner af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee