Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner baalt van anticlimax in GP Italië: "Maar niemand gaat Verstappen nog stoppen"

Max Verstappen won voor Red Bull de Grand Prix van Italië, maar een fantastische overwinning was het volgens teambaas Christian Horner niet. De teambaas van de Oostenrijkse renstal wilde racen tot de finish, maar een late safety car gooide roet in het eten.

De overwinning van de Grand Prix van Italië ging naar Max Verstappen, met titelconcurrent Charles Leclerc op de tweede plaats. Even leek de slotfase van de race nog spannend te worden door een late safety car, maar uiteindelijk werd er niet meer geracet. Red Bull-teambaas Christian Horner is natuurlijk blij met de overwinning in Monza, maar baalt van het einde van de race. "We willen geen race winnen achter een safety car en dat is iets waar we het al heel wat jaren over hebben gehad", zegt hij na afloop van de race kritisch bij Sky Sports . "Je hoort racend te finishen. Er was genoeg tijd om die race weer op gang te krijgen." Het hele incident met de safety car was nogal rommelig. Na de pitstops van Verstappen en Leclerc pikte de SC de verkeerde bolides op, waardoor het hele gebeuren nog langer duurde. Horner: "Kijk, wij hadden de snelste auto. We wilden de race finishen zonder een safety car en we begrijpen de teleurstelling van alle fans."

Verstappen met een gigantische voorsprong in het WK

Verstappen heeft na de zege in Italië een gigantische voorsprong van 116 punten op Leclerc en op papier kan hij in de volgende race al kampioen worden. Horner looft heel Red Bull voor het fantastische seizoen tot nu toe. "Het hele team heeft op een enorm hoog niveau gepresteerd, ook dit weekend. Ik denk dat we de snelste raceauto hadden, al moesten we de kwalificatie iets laten voor wat het was om de betere raceauto te hebben." "Daardoor kon Max zo snel door het veld komen en het zag er heel goed uit wat Sergio (Perez) heeft gedaan. Er zijn nog wat uitdagingen voor ons, bijvoorbeeld in Singapore, maar het kampioenschap ziet er goed uit." Geruchten over een nieuw lichter chassis spreekt de Red Bull-teambaas tegen, al denkt Horner ook niet dat dat nodig is. "Max is on fire op dit moment. Niemand gaat hem nog stoppen", zegt hij zelfverzekerd.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden