Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner begrijpt woede Verstappen door Red Bull-problemen

Christian Horner is zeer tevreden over het resultaat van de Grand Prix van Spanje, waarbij Max Verstappen en Sergio Perez een 1-2 scoorden voor Red Bull. Het was geen gemakkelijke race, vooral niet voor Verstappen. Horner begrijpt de frustraties van de Limburger.

De overwinning van Max Verstappen en de tweede plaats voor Sergio Perez in Spanje hebben gezorgd voor blijdschap bij Red Bull. De Oostenrijkse renstal leidt nu beide wereldkampioenschappen in de Formule 1, iets waar Christian Horner alleen maar trots op kan zijn. De teambaas legt uit dat het een frustrerend begin van de race was, mede door de DRS-problemen bij Verstappen. "Niets leek te werken voor ons tijdens de eerste helft", zegt hij na afloop van de race bij Sky Sports . "We hadden een DRS-probleem bij Max zijn auto en toen kwam ook die windvlaag." Verstappen belandde hierdoor in de grindbak, maar kon zijn weg vervolgen zonder schade." "Hij kwam er nog goed doorheen. Vanaf dat moment zat hij vast achter George (Russell) en DRS werkte maar nauwelijks. We hadden het gevoel dat de race omgezet moest worden naar een driestopper. Achteraf gezien was dat ook de beste strategie."

Verstappen scheldend over de boordradio

De DRS-problemen wekten frustraties op bij Verstappen. Meermaals was hij vloekend te horen over de boordradio, iets wat Horner wel begrijpt. "Hij uitte zijn frustraties. Natuurlijk ontstaat er op dat moment een soort verkeersagressie, dat is begrijpelijk. Hij heeft die knop wel vijftig keer ingedrukt op het rechte stuk. Dit is iets wat we moeten oplossen." Toch maakte Red Bull er een één-twee van in Barcelona. Op de problemen met het DRS-systeem na ging het goed voor de renstal. "De snelheid vandaag was heel, heel sterk", aldus Horner. Het goede resultaat van Red Bull werd mede mogelijk gemaakt door de uitvalbeurt van Charles Leclerc, mogelijk met een motorprobleem bij de Ferrari-bolide. "Het was heel jammer voor Charles. Het zou een heel interessant gevecht zijn geweest tijdens de tweede helft van de race. Ik moet Checo ook bedanken voor het perfecte teamspel vandaag. Ze reden niet dezelfde race, want de strategie was verschillend. Toch werken ze fantastisch samen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi