Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner blij met Verstappen: "Dat was het punt waarop hij zijn verantwoordelijkheid nam"

Christian Horner blikt terug op het begin van de carrière van Max Verstappen en wijst enkele momenten aan die een grote rol speelden in het doen en laten van de Nederlander in de Formule 1.

Horner Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de podcast In The Pink doet Red Bull-teambaas een boekje open over verschillende onderwerpen. Zo blikt hij nog eens terug op de slordige periode van Max Verstappen gedurende de eerste seizoenshelft van 2018, toen de Nederlander te veel fouten maakte en soms wat onrustig oogde. Hoe kreeg Verstappen in die periode alles weer terug op de rails?

"Hij heeft aan het einde van die tegenvallende reeks denk ik gewoon eens diep nagedacht, want tijdens de beide races die Ricciardo dat seizoen won, in China en vooral in Monaco, maakte Max fouten. Daardoor kon hij niet meedoen om de overwinning, terwijl hij in zijn Red Bull wel heel competitief leek te zijn."

"Dat was allemaal zijn eigen schuld en hij heeft toen denk ik eens goed en lang in de spiegel gekeken. Toen hij vervolgens bij de eerstvolgende race aankwam, in Canada, was hij niet bang om de uitdaging weer aan te gaan. Hij heeft zich toen opnieuw gereset en vanaf dat punt is hij in een geweldige vorm.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

Als Horner vervolgens wordt gevraagd of het vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull een positieve invloed heeft gehad op Max Verstappen, dan denkt hij dat dat op een manier inderdaad wel het geval is.

"Max was als het ware het jongere broertje van Daniel. Ricciardo had zo'n grote persoonlijkheid en Max heeft heel veel van hem geleerd toen ze teamgenoten waren. Toen Daniel het team uiteindelijk verliet, had Max meteen door dat hij veel verantwoordelijkheid had, aangezien hij de meest ervaren coureur binnen het team werd."

"Toen heeft Max er echt een schepje bovenop gedaan en is hij meer zijn eigen persoon geworden. Hij heeft de verantwoordelijkheid op een hele goede manier op zich genomen. De manier waarop hij sindsdien het team vooruit heeft geholpen, de richting die hij ons qua ontwikkeling heeft opgestuurd en feedback die hij heeft gegeven op de bolide, is simpelweg geweldig", zo klinkt de Britse teambaas lovend.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen