Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner blikt terug op geëscaleerde strijd met Mercedes: 'Heb nog nooit zoiets meegemaakt'

Christian Horner heeft nog nooit een rivaliteit meegemaakt als de rivaliteit tussen Red Bull en Mercedes. Volgens Horner werd in 2021 het kookpunt regelmatig bereikt bij de concurrent, maar is er weinig tijd om er bij stil te staan. Na dit seizoen moet de wereldbeker namelijk koste wat kost bij Red Bull blijven staan.

Horner Wolff Russia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De rivaliteit tussen Mercedes en Red Bull in 2021 zal men niet snel meer vergeten. Niet alleen op het asfalt ging het er vaak keihard aan toe, maar ook de teambazen konden er wat van. Toto Wolff en Christian Horner waren gedurende het afgelopen Formule 1-seizoen week in, week uit modder aan het gooien naar elkaar.

Het was niet de bedoeling van Horner om zo heftig in te gaan op de onderlinge strijd, zo legt hij uit bij The Telegraph. "Om eerlijk te zijn probeerde ik trouw te blijven aan onze waarden, ons hoofd koel te houden en ons werk zo goed mogelijk te doen. Maar je kon zien dat de gemoederen soms hoog opliepen."

"Het is iets wat ik nog nooit bij een andere concurrent heb gezien, en ik heb geracet tegen Ross Brawn, Stefano Domenicali, Ron Dennis en Flavio Briatore. Ik heb nog nooit dergelijke reacties gezien."

Horner niet geheel tevreden met heftige strijd Mercedes

Horner is zeker niet trots op alles wat er gebeurde in 2021. Dit seizoen strijdt Red Bull tegen Ferrari, waarbij het allemaal wat gemoedelijker verloopt. "Het gevecht wordt beperkt tot de actie op het circuit, wat gewoon gezond is. Zo hoort het te zijn", aldus de Britse teambaas. "Vorig jaar liep het over in een hoop politiek gedoe buiten de baan en speelde er wat meer op de achtergrond. Nu is het een stuk minder persoonlijk."

Anno 2022 is het gevecht met Mercedes (vooralsnog) voorbij. Horner uitte zijn verbazing over wat er allemaal is gebeurd, maar kan het voor de rest achter zich laten. "Het leven is te kort om wrok te koesteren of om terug te kijken. De trofee staat in de kast en het gaat er nu om dat hij daar blijft", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

Viaplay
x
Interview Lyrische Horner geniet van 'fenomenaal' Red Bull-collectief