Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner daagt Perez uit na verslaan Verstappen: "Doe het nu eens op zo'n circuit!"

Sergio Perez en Max Verstappen gaan nek-aan-nek in het klassement van de Formule 1, maar voor hoe lang? Red Bull-teambaas Christian Horner heeft een uitdaging voor de 'koning van de stratencircuits'.

Perez Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na de eerste vier Formule 1-races van 2023 hebben Max Verstappen en Sergio Perez twee zeges op hun naam staan. In het klassement gaan ze gelijk op en in het constructeursklassement leidt Red Bull met een comfortabele voorsprong. Teambaas Christian Horner is zeer tevreden en trots op beide rijders van de Oostenrijkse renstal.

Verstappen en Perez maakten in Azerbeidzjan kans op de overwinning, maar laatstgenoemde won de stratenrace in Bakoe uiteindelijk. Horner legt uit dat beide rijders nek-aan-nek gingen. "Dat is te zien in het verloop van de race. Er zit bijna geen verschil in rondetijd tussen ze, tot aan ronde 28. Daar trekt Checo even weg, maar in de slotronden dicht Max het gat weer. Een geweldig teamresultaat!", zo is hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365 lovend.

Horner had niet anders gehoopt van de Mexicaan, die nu zes punten achter Verstappen staat in het klassement. "Hij had misschien wat geluk met de safety car in de race, maar verder móét je wel leveren als je Max Verstappen achter je hebt zitten. Hij maakt het je nooit makkelijk. Op een gegeven moment kon Checo een voorsprong van wel ruim drie seconden opbouwen: een geweldige race."

De uitdaging voor Perez

Perez heeft in het huidige Formule 1-seizoen tweemaal gewonnen op een stratencircuit en dat is geen enorme verrassing. In de afgelopen jaren wist hij zijn beste races te rijden en overwinningen te pakken op de stratencircuits, wat hem vanuit Red Bull de bijnaam 'koning van de straten' heeft opgeleverd.

Horner heeft een nieuwe uitdaging voor de Mexicaan. "Doe het nu eens op een normaal circuit! Hij excelleert op stratencircuits met al zijn overwinningen daar, Singapore, Monaco, Djedda... nu moet hij dat ook eens voor elkaar krijgen op een normaal circuit", aldus Horner, die geen antwoord kan geven op wat Perez nou zo goed maakt op de straten. "Dat moet je hem vragen, hij is de koning van de straten!"

Ook interessant:

Getergde Verstappen zal direct hard terug slaan

In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de strijd tussen Verstappen en Perez in Baku. Werd Max op waarde geklopt? Maar er is nog veel meer te bespreken, zoals hieronder te beluisteren is.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein