Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner: "De Formule 1 trekt nou eenmaal egoïsten aan"

Hoewel Formule 1-teambazen volgens Christian Horner over een groot ego beschikken, is het van groot belang dit opzij te zetten bij het besturen van een team. De Red Bull-teambaas legt uit waarom.

Christian Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het gaat de afgelopen tijd zeer goed bij het Formule 1-team van Red Bull. In 2021 won Max Verstappen de wereldtitel, al ging Mercedes er nog met de constructeurstrofee vandoor. Anno 2022 lijkt Red Bull echter beide titels binnen te slepen. De coureurstitel is al binnen en is wederom veroverd door Verstappen. De constructeurstitel lijkt een kwestie van tijd.

Aan het roer van Red Bull staat teambaas Christian Horner. De gedreven Brit legt in de Diary of a CEO podcast uit hoe hij opereert. "Er is heel veel trots en men heeft hier een bepaald ego, maar je moet wel kunnen accepteren wat je sterktes zijn, maar juist ook je zwakten. Niet iedereen kan een fenomenale aerodynamicus, motorengineer of nummer één technicus zijn. Je moet de juiste mensen op de juiste plaats zetten en ze in die positie zien te motiveren."

Daar ligt volgens Horner zijn grootste taak binnen Red Bull. "Het heeft geen zin als ik Adrian Newey, waarschijnlijk de beste aerodynamicus in de geschiedenis van de sport, ga vertellen wat hij moet doen. Of dat ik Max Verstappen ga vertellen hoe hij moet rijden. Je kan natuurlijk iemand goed op weg helpen, maar het zijn de specialisten zelf die weten wat ze moeten doen."

"Ik geef de juiste tools en de juiste omgeving zodat ze kunnen groeien en succesvol kunnen zijn", aldus de teambaas van Verstappen en Sergio Perez.

Horner benadrukt: "Er is geen 'I' in team"

Volgens de Red Bull-teambaas is het logisch dat teambazen en andere medewerkers in de koningsklasse van de autosport wat egoïstisch zijn. "De Formule 1 trekt ze nou eenmaal aan. Egoïsten en klootzakken, zo ver ligt het niet van elkaar af. Je moet echter wel onthouden dat er geen "I" in team zit. Als je als getalenteerd individu niet samenwerkt met een team, dan val je al snel buiten de boot."

"In dat geval heb je twee opties. Of je past je aan en omarmt het team, of je valt er helemaal buiten en je bereikt nooit je persoonlijke top. Het is een te grote sport om alles in je eentje te kunnen en willen doen", aldus Horner.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"