Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "De Formule 1 trekt nou eenmaal egoïsten aan"

Hoewel Formule 1-teambazen volgens Christian Horner over een groot ego beschikken, is het van groot belang dit opzij te zetten bij het besturen van een team. De Red Bull-teambaas legt uit waarom.

Het gaat de afgelopen tijd zeer goed bij het Formule 1-team van Red Bull. In 2021 won Max Verstappen de wereldtitel, al ging Mercedes er nog met de constructeurstrofee vandoor. Anno 2022 lijkt Red Bull echter beide titels binnen te slepen. De coureurstitel is al binnen en is wederom veroverd door Verstappen. De constructeurstitel lijkt een kwestie van tijd. Aan het roer van Red Bull staat teambaas Christian Horner. De gedreven Brit legt in de Diary of a CEO podcast uit hoe hij opereert. "Er is heel veel trots en men heeft hier een bepaald ego, maar je moet wel kunnen accepteren wat je sterktes zijn, maar juist ook je zwakten. Niet iedereen kan een fenomenale aerodynamicus, motorengineer of nummer één technicus zijn. Je moet de juiste mensen op de juiste plaats zetten en ze in die positie zien te motiveren." Daar ligt volgens Horner zijn grootste taak binnen Red Bull. "Het heeft geen zin als ik Adrian Newey, waarschijnlijk de beste aerodynamicus in de geschiedenis van de sport, ga vertellen wat hij moet doen. Of dat ik Max Verstappen ga vertellen hoe hij moet rijden. Je kan natuurlijk iemand goed op weg helpen, maar het zijn de specialisten zelf die weten wat ze moeten doen." "Ik geef de juiste tools en de juiste omgeving zodat ze kunnen groeien en succesvol kunnen zijn", aldus de teambaas van Verstappen en Sergio Perez.

Horner benadrukt: "Er is geen 'I' in team"

Volgens de Red Bull-teambaas is het logisch dat teambazen en andere medewerkers in de koningsklasse van de autosport wat egoïstisch zijn. "De Formule 1 trekt ze nou eenmaal aan. Egoïsten en klootzakken, zo ver ligt het niet van elkaar af. Je moet echter wel onthouden dat er geen "I" in team zit. Als je als getalenteerd individu niet samenwerkt met een team, dan val je al snel buiten de boot." "In dat geval heb je twee opties. Of je past je aan en omarmt het team, of je valt er helemaal buiten en je bereikt nooit je persoonlijke top. Het is een te grote sport om alles in je eentje te kunnen en willen doen", aldus Horner.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen