Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner gooit deur naar snelle Red Bull-promotie dicht voor Ricciardo

Het lijkt erop dat Daniel Ricciardo snel een handtekening zet onder een contract bij Red Bull als test- en reservecoureur. Op meer hoeft de Australiër op korte termijn echter niet te hopen, daarover is teambaas Christian Horner overduidelijk.

Eigenlijk spreken alle Red Bull-bollebozen, of het nu teambaas Christian Horner betreft of toch teamadviseur Helmut Marko, over Daniel Ricciardo alsof hij weer deel uitmaakt van het team. Ze hebben al helemaal voor ogen hoe zijn charisma past bij een rol als democoureur en dat hij natuurlijk van onschatbare waarde zou kunnen zijn in de simulator. Echter, men voegt er steevast aan toe dat er nog niks is getekend. En op het moment dat Ricciardo zijn handtekening wél zet, dan is dat voor de rol als test- en reservecoureur. Niks minder, maar zeker niks meer, zo maakt teambaas Christian Horner duidelijk ten overstaan van onder andere RacingNews365 in de teambazenperconferentie. Er wordt hem gevraagd of Ricciardo kans maakt op een racezitje als hij tekenen zou laten zien van zijn oude Red Bull-vorm. "Nee, nee", zo klinkt het zonder aarzeling. "We hebben een contract met Checo (Sergio Perez, red.) voor de komende paar jaren. De samenwerking met Max Verstappen heeft ons fenomenale dingen opgeleverd. We zijn nog in de race voor een één-twee en voor het eerst in acht jaar wonnen we de constructeurstitel. Dat is een fenomenale prestaties en dat danken wij aan de bijdragen van onze beide coureurs."

Plekje Perez niet in gevaar

"Verstappen en Perez hebben bovendien een goede onderlinge band en racen goed in het belang van het team. We hebben geen enkele reden om daaraan te tornen gedurende de jaren dat ze allebei bij ons onder contract staan. We hebben eerder dit jaar het contract van Perez met twee jaar verlengd en zijn progressie zet enkel door." "Max Verstappen won dit seizoen veertien Grands Prix en Sergio Perez won er twee. Dat brengt het totaal op zestien, iets wat we nog nooit eerder klaar hebben weten te spelen en iets waar we bijzonder trots op zijn." Ondertussen is het geen geheim dat Ricciardo bij welke stap in zijn carrière hij ook zou zetten, hij zicht wilde houden op een racestoeltje. Heeft hij het geduld om te wachten op 2025 als vroegst mogelijke kans bij Red Bull? Of dient er zich eerder wellicht een vacature aan bij AlphaTauri? Wordt ongetwijfeld vervolgt.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi