Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Horner gooit deur naar snelle Red Bull-promotie dicht voor Ricciardo

Het lijkt erop dat Daniel Ricciardo snel een handtekening zet onder een contract bij Red Bull als test- en reservecoureur. Op meer hoeft de Australiër op korte termijn echter niet te hopen, daarover is teambaas Christian Horner overduidelijk.

Horner Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eigenlijk spreken alle Red Bull-bollebozen, of het nu teambaas Christian Horner betreft of toch teamadviseur Helmut Marko, over Daniel Ricciardo alsof hij weer deel uitmaakt van het team. Ze hebben al helemaal voor ogen hoe zijn charisma past bij een rol als democoureur en dat hij natuurlijk van onschatbare waarde zou kunnen zijn in de simulator.

Echter, men voegt er steevast aan toe dat er nog niks is getekend. En op het moment dat Ricciardo zijn handtekening wél zet, dan is dat voor de rol als test- en reservecoureur. Niks minder, maar zeker niks meer, zo maakt teambaas Christian Horner duidelijk ten overstaan van onder andere RacingNews365 in de teambazenperconferentie. Er wordt hem gevraagd of Ricciardo kans maakt op een racezitje als hij tekenen zou laten zien van zijn oude Red Bull-vorm.

"Nee, nee", zo klinkt het zonder aarzeling. "We hebben een contract met Checo (Sergio Perez, red.) voor de komende paar jaren. De samenwerking met Max Verstappen heeft ons fenomenale dingen opgeleverd. We zijn nog in de race voor een één-twee en voor het eerst in acht jaar wonnen we de constructeurstitel. Dat is een fenomenale prestaties en dat danken wij aan de bijdragen van onze beide coureurs."

Plekje Perez niet in gevaar

"Verstappen en Perez hebben bovendien een goede onderlinge band en racen goed in het belang van het team. We hebben geen enkele reden om daaraan te tornen gedurende de jaren dat ze allebei bij ons onder contract staan. We hebben eerder dit jaar het contract van Perez met twee jaar verlengd en zijn progressie zet enkel door."

"Max Verstappen won dit seizoen veertien Grands Prix en Sergio Perez won er twee. Dat brengt het totaal op zestien, iets wat we nog nooit eerder klaar hebben weten te spelen en iets waar we bijzonder trots op zijn."

Ondertussen is het geen geheim dat Ricciardo bij welke stap in zijn carrière hij ook zou zetten, hij zicht wilde houden op een racestoeltje. Heeft hij het geduld om te wachten op 2025 als vroegst mogelijke kans bij Red Bull? Of dient er zich eerder wellicht een vacature aan bij AlphaTauri? Wordt ongetwijfeld vervolgt.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"