Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner grapt over bizarre rekening van FIA voor Red Bull: "Wist niet dat het zó veel was"

Red Bull-teambaas Christian Horner is ontzettend blij met het recordjaar 2022, maar schrok wel even van de FIA-rekening na afloop van het seizoen.

Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een dominant seizoen van Red Bull en Max Verstappen. Beide wereldtitels zijn binnen en op het FIA-prijzengala wordt het seizoen van 2022 afgesloten. Natuurlijk zijn Verstappen, Sergio Perez en teambaas Christian Horner hier ook aanwezig om terug te blikken op het jaar en om de wereldbeker(s) in ontvangst te nemen.

"Het is een heel speciaal seizoen, vooral omdat we al onze eigen records hebben gebroken", zo trapt Horner af tegenover de media, waaronder RacingNews365. Hij wijst naar Verstappen en Perez: "Deze twee gasten hebben het fantastisch gedaan. Vooral Max had een ongelooflijk goed seizoen. Daarnaast is er erg veel achter de schermen gebeurd om ons voor te bereiden op de grootste reglementswijziging in veertig jaar."

"Het hele team in Milton Keynes heeft dit fantastisch gedaan. We hebben zeventien overwinningen geboekt, meerdere 1-2 finishes en 759 punten", aldus de Red Bull-teambaas. Elk voordeel heeft wel een nadeel, zo ook in de F1. De teams betalen namelijk een entry fee om mee te mogen doen, waarbij ze een bedrag van 5.770 dollar betalen per WK-punt.

Horner schrok er van. "Ik wist niet dat we zó veel moeten betalen aan de FIA voor de punten", zegt hij al lachend. "Ik heb de rekening onlangs gekregen, het was echt niet te geloven. Maar ja, het was een fantastisch jaar en ik ben blij dat ik de trofee overhandigd krijg van Mohammed (Ben Sulayem, FIA-president, red.)."

De entry fee voor 2023 zal, mochten dezelfde bedragen als een jaar eerder gelden, fors zijn voor Red Bull. Met 759 punten maal 5.770 euro en een standaardbedrag van ruim een half miljoen moet het team 4.956.708 dollar (zo'n 4.700.397 euro) betalen om deel te mogen nemen.

Ook interessant:

Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen

In de eerste Winter Special blikken de mannen van de RacingNews365 F1-podcast uitgebreid terug op het F1-seizoen 2022. Ze vellen hun oordeel over Max Verstappen en zijn weergaloze prestaties, maar ook over de rest van de Formule 1-grid. Dat en meer beluister je in de podcast hieronder!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez