Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Horner heeft geen haast met tweede Red Bull-coureur voor 2025

Wie o wie wordt toch de tweede rijder bij Red Bull in 2025? Gaat Sergio Perez op voor een vijfde seizoen bij het team van Max Verstappen, of krijgt de Nederlander een nieuwe teamgenoot? Teambaas Christian Horner houdt de kaarten nog tegen zijn borst.

Perez Qualifying Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Er wordt steeds meer duidelijk over hoe de rijdersmarkt er in 2025 uit gaat zien. Zo weten we dat Lewis Hamilton naar Ferrari gaat, Nico Hulkenberg naar Stake F1 trekt en diverse coureurs blijven waar ze nu rijden. Maar hoe staat het ervoor bij Red Bull? We weten dat Max Verstappen een contract heeft tot en met 2028. Maar wat met het tweede stoeltje? Het contract van Sergio Perez loopt immers af na dit jaar.

Komt er een vervanger voor Perez, of mag de Mexicaan opgaan voor een vijfde jaar bij Red Bull? Teambaas Christian Horner geeft hoog op over zijn rijder, maar een vervanger aanstellen sluit hij echter ook niet uit. "We hebben een kalender van 24 races. Sergio heeft een geweldige start van het jaar gehad. Zijn aanpak is erg sterk geweest. Hij heeft die dit jaar een beetje veranderd", zegt Horner tegen de media, waaronder RacingNews365, in Imola.

Zondag werd Perez achtste, nadat hij in de kwalificatie niet verder kwam dan P11. "Het resultaat van de race, werd bepaald door de kwalificatie", gaat Horner verder. "Onze simulatie zei dat P7 het maximale zou zijn. Maar er kwamen geen safety cars of iets dergelijks. Hij had één uitstapje door het gravel en dat kostte hem zo'n zes seconden. Ik denk dat dit het maximale was wat hij kon halen uit zijn startpositie."

Horner is dus tevreden over Perez, maar hem een nieuw contract geven, zo ver gaat de Red Bull-baas nog niet. "Ik denk dat de hele rijdersmarkt zichzelf aan het uitspelen is. En we weten precies waar we staan en wat onze opties zijn. En als de timing goed voor ons is, zullen we beslissingen nemen over de toekomst."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen