Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Horner hint naar langer verblijf Gasly: "Topteams blijven onveranderd in 2020"

Christian Horner vermoedt dat volgend jaar dezelfde zes coureurs voor de drie huidige topteams blijven rijden. Daarmee geeft hij indirect ook aan dat hij er vanuit gaat dat Pierre Gasly volgend jaar weer in de Red Bull-bolide zit.

Gasly Vettel Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool | Sebastian Vettel achtervolgd Pierre Gasly, Groot-Brittannië, 2019

De positie van Pierre Gasly is een veelbesproken onderwerp in de Formule 1 in 2019 na diens tegenvallende presteren. De Fransman bewees zichzelf recent echter een dienst door een goede Grand Prix van Groot-Brittannië te rijden. Christian Horner grijpt dat gegeven nog maar eens aan om aan te geven dat Red Bull een lange toekomst bij het team voor Gasly ziet weggelegd.

"Het was sowieso niet helemaal eerlijk om te stellen dat de prestaties van Pierre onacceptabel waren. Hij debuteerde veel eerder voor ons dan we aanvankelijk voor ogen hadden en hij debuteerde bovendien naast de lastigste teamgenoot in de wereld in de persoon van Max Verstappen. Ja, hij presteerde minder goed dan dat hij kan, maar we zijn altijd in hem blijven geloven", zo laat Horner weten in gesprek met Sky Sports F1.

Geruchten over een mogelijke terugkeer van Sebastian Vettel naar het team per 2020 verwijst Horner dan ook resoluut naar het rijk der fabelen. Er is geen plek voor de viervoudig wereldkampioen: "Volgens mij heeft Sebastian een contract met Ferrari tot eind 2020. Er zijn ook geen gesprekken over 2020 gevoerd met hem en we zijn bovendien blij met wat Max Verstappen presteert. Ik denk dat de top drie teams volgend jaar met exact dezelfde coureurs aantreden als in 2019."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten