Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner houdt slag om de arm voor 2024: "Ontwikkeling levert op den duur minder op"

De dominantie van Red Bull houdt de Formule 1 in een ijzeren greep. Het team haalde vroegtijdig de beide wereldtitels binnen en kon zich al vroeg op 2024 focussen. Volgens Christian Horner is het echter niet zeker dat er een grote stap gezet gaat worden.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Red Bull beleeft een ongelofelijk jaar in de Formule 1. Het team uit Milton Keynes won negentien van de twintig Grands Prix en is inmiddels al lang en breed kampioen in het constructeurs- en rijderskampioenschap. Het stelde Red Bull in staat om vroeg in het seizoen de focus te verleggen naar 2024. Gedurende het jaar zijn er weinig grote updates op de RB19 gezet, wat de verwachtingen voor de nieuwe auto alleen maar doet toenemen.

Voor de concurrentie is het geen prettig vooruitzicht. Als Red Bull erin slaagt om een grote stap te zetten, is het de vraag in hoeverre Mercedes, Ferrari, McLaren en Aston Martin volgend jaar Max Verstappen en Sergio Perez daadwerkelijk kunnen uitdagen. Teambaas Christian Horner houdt nog een slag om de arm.

"Het is altijd moeilijk om een compleet beeld van de nieuwe auto te vormen", vertelt Horner tegen onder meer RacingNews365. "Er worden in deze periode veel wereldtitels gewonnen in de windtunnels. Toch denk ik dat wij over een geweldige auto en een geweldige basis beschikken."

De Brit blijft voorzichtig en wijst daar een simpele reden voor aan. "Als wij de auto blijven ontwikkelen, zal het op den duur minder gaan opleveren. Dat komt doordat we qua ontwikkeling de top bereiken binnen de huidige reglementen, wat er weer toe zal leiden dat andere teams dichterbij komen. Red Bull is in elk geval heel erg gemotiveerd. Niemand ging op de lauweren rusten toen we de wereldtitels hadden gewonnen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel