Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner: "Ik heb Hamilton nog nooit Verstappens bekwaamheid zien erkennen"

Christian Horner ziet grote verschillen in de verhoudingen tussen Max Verstappen en zijn titelconcurrenten van vorig en dit jaar. De Red Bull-teambaas vindt dat er tussen Verstappen en Lewis Hamilton minder sprake was van wederzijds respect.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

In 2021 waren Max Verstappen en Lewis Hamilton de hoofdrolspelers van het Formule 1-seizoen. De Red Bull-coureur ging er uiteindelijk vandoor met de wereldtitel na een concurrentiestrijd tot aan de allerlaatste ronde van het seizoen. In deze strijd zagen de fans meerdere verhitte momenten tussen Verstappen en Hamilton.

Toch is er respect tussen de twee coureurs, al is de portie respect vanuit de Nederlander naar Hamilton groter dan andersom. Die mening is Red Bull-teambaas Christian Horner toegedaan. In de Beyond the Grid podcast legt teambaas Christian Horner uit dat het meer dan logisch is dat er veel respect is vanuit Verstappen. "Dat is er altijd geweest en je kan alles wat Lewis heeft gedaan ook niet niet respecteren."

"Hij is buitengewoon en wordt misschien nooit meer overtroffen, maar iedereen is op een bepaald moment te verslaan. Max had respect voor Lewis, maar was niet bang voor hem. Hij realiseerde dat in de gevechten met hem en uiteindelijk geloofde hij erin dat hij te verslaan was. Dat zelfvertrouwen zag je op veel momenten doorschemeren."

Verstappen versus Leclerc en Verstappen versus Hamilton

Horner is lovend over de huidige titelstrijd tussen Verstappen en Leclerc, al lijkt deze strijd met een voorsprong van 116 punten voor de Limburger zo goed als klaar te zijn. "Het racen tussen hem en Charles, kijkend naar Bahrein, Saoedi-Arabië en andere races vroeg in het seizoen, dat was fenomenaal. Toch raakten ze elkaar niet."

Volgens de Red Bull-teambaas ziet hij hier een verschil. De verhouding tussen Verstappen en Hamilton is namelijk net anders. "Misschien is het een verschil in respect. In het geval van Charles racen ze al van kinds af aan tegen elkaar en er is wederzijds respect. Ik heb Lewis nog nooit Verstappens bekwaamheid zien erkennen", zo meent Horner. "En op de baan ging er iets heftiger aan toe, dat merkte je ook buiten de baan aan de coureurs."

Ook interessant:

Krijgt Verstappen in De Vries een Nederlandse 'teamgenoot' binnen Red Bull?

De tijd heeft sinds de Formule 1 Grand Prix van Italië bepaald niet stilgestaan en al helemaal niet voor Nyck de Vries. Hij steelt de headlines en zoals het zich nu laat aanzien ook het AlphaTauri stoeltje voor 2023. Zou dat een goede move zijn voor de tweede Nederlander op de Formule 1-grid? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

46 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse 'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'