Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner in tranen na zege Verstappen en titelwinst Red Bull

De dag na het overlijden van Red Bull-geestesvader Dietrich Mateschitz wist Max Verstappen de GP van de Verenigde Staten te winnen en zo Red Bull wereldkampioen te maken. Teambaas Christian Horner kan zijn tranen na afloop nauwelijks bedwingen.

Na de zege van Max Verstappen in de Verenigde Staten kon het feest niet op voor Red Bull. Het werd namelijk constructeurskampioen, voor het eerst sinds 2013 en wist Mercedes van de troon te stoten. En dat een dag na het overlijden van Dietrich Mateschitz de oprichter van het Formule 1-team. Teambaas Christian Horner kan na afloop zijn tranen bijna niet bedwingen. Voor de camera van Sky Sports vertelt hij wat dit met hem doet. "Dit betekent alles voor ons. Het is een lange reis geweest. Dietrich was een teruggetrokken man, maar hij had zoveel passie voor het leven, voor sport en in het speciaal voor Formule 1." "Hij had een droom om een Formule 1-team te hebben en uiteindelijk had hij er twee. Hij heeft iedereen een kans gegeven. Hij geloofde in ons en steunde ons. Dit is voor hem. We zijn zo dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft gedaan. Voor ons als individuen en voor ons als team. Vanavond gaan we dit voor Dietrich vieren." Direct na de race zijn de emoties van het gezicht van Horner af te lezen, zo zie je aan het einde van dit filmpje.

Horner over Mateschitz

Alhoewel de portemonnee van Mateschitz als mede-eigenaar van Red Bull uitpuilde van het geld, ging hij niet naast zijn schoenen lopen. Integendeel. De Oostenrijker was bijna nooit op de voorgrond te zien en als hij er was, dan mengde hij zich gewoon met de rest. Horner vertelt. "Hij was een teruggetrokken man, maar als hij er was, dan was hij meteen in de garage. Hij deed niet uit de hoogte en was gewoon één van de jongens. Het draait erom dat iedereen samen komt, want we zijn een team. Dat geeft ons de kracht en de mogelijkheid om te bereiken wat we hebben bereikt. Die spirit kwam van Dietrich en hij heeft dat allemaal mogelijk gemaakt." "Dat we dan de constructeurstitel vandaag winnen, dat betekent the world voor ons. Ik ben blij dat hij nog mee heeft kunnen krijgen dat Verstappen de titel heeft gewonnen, maar de constructeurstitel was een hele belangrijke na acht jaar. Een paar jaar deden we niet mee, maar we zijn de hoop niet kwijtgeraakt. We zijn in onszelf blijven geloven. Dat dit is gelukt zegt veel over iedereen binnen ons bedrijf", aldus een geëmotioneerde Horner met een brok in zijn keel.

Coureurs waren helden

Mateschitz hield er ook met de coureurs een goede relatie op na. Verstappen stond na afloop van de race ook geëmotioneerd op het podium en volgens Horner kwam dat door de persoon die de overleden Red Bull-man was. "Dietrich was gewoon een fan. Hij hield van de coureurs en had echt een zwak voor hen. Voor hem waren dat de helden, de supersterren en hij heeft zoveel jonge coureurs een kans gegeven, steun gegeven op de lastige dagen en hij was altijd iemand die de underdog toejuichte. Met zijn persoonlijkheid en zijn glimlach wist hij meteen voor een goede sfeer te zorgen als hij binnenkwam. Iedereen hield van hem", aldus Horner.

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China