Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner kijkt handenwrijvend naar Verstappen: "Op medium erg goed"

Christian Horner keek goedkeurend naar de verrichtingen van Max Verstappen in de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Spanje. De Red Bull-voorman kijkt net zoals zijn pupil uit naar wat een goede race kan worden.

Verstappen Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Nee, de uitslag en het verschil ten opzichte van Mercedes stemt niet direct tevreden, maar de snelste tijden werden gereden op de zachte banden. Op de wat hardere banden komt Max Verstappen echter veel beter uit de verf, zo ziet ook Red Bull-teambaas Christian Horner.

"Op de medium banden zag Verstappen er vandaag heel erg sterk uit", aldus Horner in gesprek met Sky Sports F1. "De warmere temperaturen komen ons goed uit, maar laten we eens afwachten wat het weer gedurende de rest van het weekend nog gaat doen."

Mogelijk kiest Red Bull er voor om ook de harde band gedurende de overige twee dagen aan te spreken, maar dat weet men nu nog niet zeker: "Dat hangt ook af van de data die we tijdens de derde vrije training nog binnen halen."

Volgens Horner zit Red Bull op dit moment in een lekkere flow, ook al is de auto nog niet zo top als dat men bij het Oostenrijkse team zou willen: "We hebben niet de snelste wagen, maar als team laten we steeds zien snel te kunnen schakelen. In zowel Hongarije als Engeland waren we tactisch erg sterk. Het zit denk ik ook in ons DNA dat we risico's durven nemen", zo besluit de tevreden, maar ook trotse Horner.

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull in actie met nieuwe coureur tijdens eerste training GP Spanje