Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner lacht om eigenwijze Verstappen: "Onvermijdelijk. Max is Max"

Max Verstappen ging er tijdens de laatste ronde van de GP van Saoedi-Arabië, ondanks wat mogelijke betrouwbaarheidsproblemen, toch nog even goed voor zitten en klokte ten koste van teamgenoot en kampioenschapsrivaal Sergio Perez de snelste raceronde. Christian Horner zag het als een typische actie van de tweevoudig kampioen.

Verstappen Perez Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts

Met nog enkele ronden te gaan stond de uitslag van de GP van Saoedi-Arabië al zo goed als vast, maar Max Verstappen en Sergio Perez gingen nog wel even strijden om het extra WK-punt voor de snelste raceronde. Althans, Perez was daar naar eigen zeggen niet van op de hoogte.

Verstappen was in eerste instantie door zijn team gevraagd om een bepaalde pace te rijden, omdat hij weer wat rare dingen voelde aan zijn Red Bull-bolide. Toen de Nederlander vervolgens naar de snelste raceronde vroeg, werd hem verteld dat het team zich daar niet mee bezig wilde houden. "Maar ik wel!", was de reactie van de tweevoudig kampioen.

Onvermijdelijk

En dus ging Verstappen er uiteindelijk toch nog voor zitten en pakte hij met een ronde die 1,1 seconde sneller dan zijn richttijd was het extra WK-punt. Teambaas Christian Horner vertelt aan onder meer RacingNews365 waarom zijn stercoureur in eerste instantie werd verteld om de pace te managen.

"We hebben dat aan Max laten weten, want het belang van ons als team is natuurlijk om het aantal punten voor het team te maximaliseren. Als je denkt dat je misschien betrouwbaarheidsproblemen hebt, dan wil je die natuurlijk managen."

Toch merkte Horner al snel dat Verstappen daar geen gehoor aan ging geven, aangezien de problemen niet groot bleken te zijn. "Het was uiteindelijk onvermijdelijk, Max is Max, en hij zei dat dat extra punt veel voor hem betekende. Er was voor ons dan ook geen reden om hem of Checo dat niet te laten proberen. Als de problemen kritiek waren geweest, dan was onze toon echter anders geweest", benadrukt de Brit.

Teamorders?

Tot slot krijgt Horner gevraagd of hij misschien niet al aan teamorders had gedacht in de slotfase van de GP op het stratencircuit in Djedda. Zijn antwoord is even helder als duidelijk. "Waarom? Het is race twee, race twee!", aldus de Red Bull-teambaas, die vertrouwen heeft in zijn coureurs.

"We hebben twee zeer volwassen coureurs, die goed samenwerken. Vooraf hebben we de race en dit scenario besproken. We hebben ze gezegd dat ze met elkaar mochten racen, maar wel met respect voor elkaar en de auto's. We willen namelijk veel punten scoren, en dat is ze gelukt."

Ook interessant:

Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull

Red Bull scoorde maximaal in Djedda, maar Max Verstappen niet. Door problemen in de kwalificatie moest hij uiteindelijk genoegen nemen met P2. In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk waarom de Nederlander terecht kritisch is en bespreken ze alle andere gebeurtenissen tijdens het F1-weekend in Saoedi-Arabië. Beluister 'm hieronder!

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na gigantische voorsprong Verstappen in eerste training GP Spanje